Hopp til innhold

Skal prøve seg som 50 Cent i Stjernekamp

– Jeg visste ikke hvor grisete «Candy Shop» var før jeg valgte låta, sier Knut Erik Østgård.

Knut Erik Østgård i Stjernekamp

– Jeg har jobbet med å komme i 50 Cent-modus, men jeg vet ikke om jeg klarer det, sier Knut Erik Østgård.

Foto: NRK

Knut Erik er best kjent som vokalisten i rockebandet Return, men i kveldens sjanger rap er han på ustø grunn. Knut Erik har valgt låten «Candy Shop» av 50 Cent og selv om han gleder seg, så kjenner han nervene godt. Nederst kan du se artistenes sangvalg i kveldens rap-sjanger.

Knut Erik Østgård i Return

– Jeg tror vi spilte inn rundt tre låter med en slags rap-vokal i Return, men det er min eneste erfaring, sier Knut Erik.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Det var i et øyeblikk av total galskap at jeg valgte denne låta. Jeg satt i bilen med dama og grublet og så kom jeg på at det hadde vært gøy å gjøre den. Ingen av oss visste hvor grisete den var og jeg kan love deg det kom som en overraskelse da jeg begynte å studere teksten, forteller han.

Knut Erik har fått med seg noen dansere på scenen i kveld, og han tror de vil være med å forsterke teksten og gjøre det hele litt mer «dirty».

Jeg skal prøve å virke overbevisende, men det er vanskelig å synge om erotikk og sex når du har vokst opp på Stange. Å bruke sånne ord, er ikke noen dagligdags sjargong!

Se hva artistene mener hiphop egentlig er:

Tett i nesa og kulehull i munnen

Knut Erik ble kraftig forkjølet tidligere i uken og har hostet og harket seg gjennom den krevende rap-låten.

Trine Rein på Beat for beat-innspilling

Trine Rein har fått «mammarollen» i Stjernekamp, og baker kaker og stiller opp med medisiner til de andre.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

– Trine fikk vite jeg var nede for telling og da la hun frem et imponerende arsenal av medisiner og te og det som var, så nå tror jeg at jeg skal komme meg helskinnet gjennom lørdagen. Alle støtter hverandre, og det er en god følelse.

Artisten feiret bursdagen sin i febertåke denne onsdagen og forteller at han ikke slapp unna å vise frem noen «gangster-moves» under feiringen.

– Jeg prøvde å være litt «yo-yo», men ble møtt med stor latter hjemme, ler han.

Han forteller at den største utfordringen med 50 Cent-låten, er å gjøre den på en måte som bevarer artistens intensjoner.

50 Cent har jo blitt skutt gjennom munnen, så han rapper på en mumlete måte. Det er umulig å være 50 Cent, for det er jo bare én av ham, akkurat som det er én av meg. Derfor har jeg prøvd å gjøre sangen mer til min egen og dra den mot rock-sjangeren, sier Knut Erik.

Se Stjernekamp på NRK1 klokken 19:55.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters