NRK Meny
Normal

Disse deltar på festmiddagen på kongsgården

I kveld avsluttes dronningens bursdagsfeiring med en festaften på Bygdø Kongsgård. Festen er kongeparets felles 80-årsfeiring.

gjester

Gjestene ankom kongsgården rundt klokken kvart over syv. Dronning Sonja er ikledd en fotsid, lilla kjole, og kongeparet hilste på gjestene som ankom. Blant gjestene er ordfører i Oslo kommune, Marianne Borgen.

Prinsesse Astrid ble tatt i mot av kongeparet. Lis Haraldsen, enken etter dronning Sonjas bror, har også ankommet festen.

Artist Magne Furuholmen og hans kone er også blant gjestene i kveld. Magne Furuholmen har blitt nær venn av dronningen de senere årene.

Kongeparet tar imot venner og familie til 80-årsfeiring.

Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ankom sammen til kongsgården - statsministeren ikledd en lang, grønn kjole.

NRK har også fått bekreftet at Marius Borg Høiby og hans kjæreste Linn Helena Nilsen vil være tilstede i kveld.

Politikerne Fabian Stang og Catharina Munthe er gjengangere på kongelige fester, og er også gjester i kveldens bursdagsfeiring.

Kronprinsparet ankom festen sammen med Kronprinsesse Mette-Marits mor, Marit Tjessem og Prinsesse Märtha Louise.

Dans, mat og drikke

Til festen i kveld er nære venner, samarbeidspartnere gjennom flere år og familie invitert. Etter hva NRK erfarer er det rundt 100 mennesker invitert til hagefesten. Der blir det god mat, god drikke og dans. Det er kjent at dronningen er svært glad i å danse, gjerne til live jazz-musikk.

Tidligere i dag har dronningen feiret bursdagen med avduking av statue i Slottsparken, og åpning av KunstStallen ved slottet. Da KunstStallen skulle åpnes, holdt dronningen tale for gjestene. Hun sa det var en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Som dere vet har jeg de senere årene hatt et ekstra engasjement for å fremme den grafiske kunsten. Det å åpne KunstStallen med en utstilling av grafikk, er en drøm for meg.

Hun takket samtidig for alle gaver, og fortalte at hun ser frem til å ønske nye kunstnere og kunstformer velkommen i KunstStallen i fremtiden.

Dronning Sonja 80 år.

KUNSTSTALLEN: Dronning Sonja og kong Harald i den nyåpnede KunstStallen på dronningens 80- årsdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix