NRK Meny
Normal

Dette har du krav på dersom TV 2 går i svart

Kommer ikke TV 2 og Altibox til enighet i løpet av dagen vil over 300 000 forbrukere få svarte skjermer. Dette har du krav på hvis det skjer.

Fotball-EM 2016

KAN FORSVINNE FRA SKJERMEN: Det er «overhengende fare» for at Altibox-kundene mister samtlige TV 2-kanaler, sier TV 2. Kundene kan gå glipp av en rekke EM-kamper.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

11. februar i år, etter ti dager med svarte skjermer, ble Canal Digital og Discovery enige om en ny distribusjonsavtale.

Nå kan vi stå overfor en ny periode med svarte tv-skjermer om ikke TV 2 og Altibox blir enige om en avtale i løpet av dagen.

Søndag kveld sendte nemlig TV 2 ut en pressemelding der de skrev om brudd i forhandlingene med Altibox om ny distribusjonsavtale.

TV 2 sender som kjent fotball-EM sammen med NRK i sommer.

Om Altibox-kundene mister TV 2s kanaler fra og med i morgen vil det gå utover fotballsendingene. Aller først kampene Kroatia-Spania og Tsjekkia-Tyrkia, som går i morgen kveld klokka 21.

Kan be om prisavslag

Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Martin Halsos, sier til NRK at eventuelle sorte skjermer er dårlig nytt og at du som forbruker har visse rettigheter.

– Vi får ikke så mange henvendelser om dette, men vet at dette er noe folk er opptatte av. At skjermer går i sort når EM pågår, er veldig uheldig for folk.

– Det du har rett på i slike tilfeller er prisavslag, og Altibox har regler som sier at når man mister kanaler, så har man rett til prisavslag om tjenesten ikke fungerer etter 24 timer, eller om man får beskjed en måned i forveien, sier Halsos.

Martin Skaug Halsos, Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet

VIKTIG FOR FOLK: Martin Skaug Halsos, Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, tror folk vil reagere sterkt dersom fotballkampene forsvinner fra TV-en.

Foto: Kjell HÃ¥kon K. Larsen / Forbrukerrådet

Forbrukeren kan be om et prisavslag, forteller kommunikasjonsrådgiveren.

– Det er ikke bra i det hele tatt, og man har rett til prisavslag når ting faller bort. Hvor mye dette prisavslaget vil utgjøre, må vurderes. Men om man må kjøpe seg tilgang til TV 2 Sumo så er det noe man må ta med i en betraktning, sier Halsos.

Han forteller at man kan ta kontakt med Forbrukerrådet dersom man trenger hjelp, og at de eventuelt kan bistå med mekling mellom forbrukeren og Altibox.

Overhengende fare

Avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp 1. juni, men partene utsatte fristen til 20. juni for å få mer tid til å forhandle. Ifølge TV 2 lot det seg likevel ikke gjøre å nå enighet om en ny distribusjonsavtale.

– Faren for sorte skjermer er fortsatt stor. Men det er kontakt mellom Altibox og TV2, og så må vi se om den kontakten medfører at vi blir enige innen midnatt. Et eventuelt brudd vil alltid få konsekvenser for alle parter. Vi mister et volum av våre seere, og vil få lavere seertall i perioden konflikten pågår, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, til NRK.

Altibox ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Altibox til NTB.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK