Hopp til innhold

Dette er deltakerne i årets Stjernekamp

Maria Arredondo, Dag Ingebrigtsen og Chris Holsten er blant deltakerne til den sjuende sesongen av publikumssuksessen «Stjernekamp».

Stjernekamp-deltakerne 2018

Fra lanseringen av årets deltakere til Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Ti artister skal kjempe om tittelen som «Norges ultimate entertainer» når den sjuende sesongen av NRK-programmet «Stjernekamp» ruller over TV-skjermene i høst.

Dette er årets deltakere:

 • Heine Totland har erfaring fra musikaler og sjangere som rock, soul og jazz. De tre siste årene har han hatt suksess sammen med Gisle Børge Styve, med forestillingen «Musikk e komme for å bli».
  Heine Totland

  Heine Totland lover å gi beinet under årets sesong av Stjernekamp

 • Maria Arredondo. Artisten fra Vennesla har, siden hun debuterte musikalsk som 17-åring, gitt ut seks album og levert hits som «Just a Little Heartache» og «In Love With an Angel». Hun gjorde i 2008 suksess i musikalen «Sound of Music», og deltok i MGP i 2010.
  Maria Arredondo

  Maria Arredondo sier hun gruer seg som en unge til å synge hiphop under Stjernekamp

Les også: Maria Arredondo: – Gruer meg som en unge til hiphop

 • Chris Holsten ble oppdaget som artist og låtskriver gjennom internett allerede som 17-åring, og har siden blitt streamet millioner av ganger og toppet både norske og utenlandske hitlister. Han har blant annet gitt stemmen til Broiler-hiten «Rays of Light», og hatt stor suksess med den egenproduserte hiten «Mexico».
  Chris Holsten

  Chris Holsten har markert seg stort innenfor EDM-sjangeren. Nå må han legge autotunen på hylla for en stund

 • Ella Marie Hætta Isaksen. 20-åringen fra Tana har med bandet ISÁK etablert seg som et hett navn innen samisk musikk det siste året, og opptrådte blant annet på Spellemannsprisen i februar i år. Hætta Isaksen ble først kjent da hun vant Sami Grand Prix i 2016, og har i tillegg gjort en samisk versjon av Cezinandos superhit «Håper du har plass».
  Ella Marie Hætta Isaksen

  Ella Marie Hætta Isaksen mikser engelsk og samisk i låtene hun skriver.

Les også: Samisk artist med i «Stjernekamp»

 • Ole Børud ble kjent allerede i barne- og ungdomsårene, som artist i det kristne musikkmiljøet. Han har også vært medlem flere metallband, og har vært med på flere turneer og plateinnspillinger. Musikeren har i nyere tid markert seg med musikksjangre som jazz og funkpreget pop.
  Ole Børud

  Ole Børud ser spesielt frem til å prøve seg i operasjangeren

 • Ulrikke Brandstorp. 22-åringen fra Sarpsborg kom i 2015 på fjerdeplass i TV2-programmet The Voice, vært deltaker i Idol og kom til fjorårets gullfinale av Melodi Grand Prix med låten Places.
  Ulrikke Brandstorp

  Ulrikke Brandstorp forbereder seg til høstens sesong ved å ta operatimer på fritiden

 • Alexander Pavelich. 29-åringen fra Nordfjordeid var ekspert i sjangeren elektronisk dansemusikk i fjorårets sesong av «Stjernekamp», og har erfaring som både låtskriver og utøver. Pavelich har skrevet musikk for stjerneartister som Nick Jonas og Julie Bergan, og hatt samarbeid med flere internasjonale artister.
  Alexander Pavelich

  Alexander Pavelich var ekspert i sjangeren EDM under fjorårets sesong.

 • Samantha Gurah har det siste halvannet året bodd i Stockholm, hvor hun har innehatt hovedrollen i musikalsuksessen «The Book of Mormon». Gurah er i tillegg et kjent ansikt fra norske scener og har vært korist for store artister som Mira Craig.
  Samantha Gurah

  Intervju med Samantha Gurah under dagens deltakerlansering

 • Hilde Louise Asbjørnsen. I tillegg til å ha spilt i en rekke musikaler og kabareter har hun lang erfaring som jazzsanger, låtskriver og tekstforfatter. Sammen med Lene Kongsvik Johansen har hun satt opp flere musikalske humorshow, og blitt nominert til Komiprisen tre ganger.
  Hilde Louise Asbjørnsen

  Intervju med Hilde Louise Asbjørnsen

 • Dag Ingebrigtsen gjorde gjennombrudd med «The Kids» i 1980 og står bak den populære låten «Forelska i lærer´n». Han har i flere tiår vært et midtpunkt i trøndersk musikkliv og har de siste 16 årene turnert sammen med sitt eget band.
  Dag Ingebrigtsen

  Dag Ingebrigtsen innrømmer at han aldri har sunget enn sang av noen andre enn ham selv

Publikum bestemmer

Gjennom programmet skal de ti artistene testes i et bredt spekter av musikalske sjangere, hjulpet av noen av landets mest erfarne sangcoacher, dansere og musikere. Én deltaker ryker ut i hver episode, og det er opp til publikum å stemme frem sine favorittartister.

Til slutt avholdes finalen mellom to gjenstående artister, hvorpå én av dem vinner tittelen som «Norges ultimate entertainer».

Rekordhøye seertall

I fjorårets sesong var det norsk-amerikaneren Adam Douglas som sjarmerte sin vei til topps og vant den nervepirrende finalen mot Didrik Solli-Tangen, etter å ha imponert med sin egenskrevne låt «I Once Was An Honest Guy».

Adam Douglas i finalen i Stjernekamp

Adam Douglas kapret flest stemmer under fjorårets finale.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Les mer om finalen her: Adam Douglas vant Stjernekamp

«Stjernekamp» er blant NRKs største publikumsfavoritter. Fjorårets sesong hadde i snitt 834.000 seere per episode og en markedsandel på 54 %, og ble dermed den mest sette Stjernekampsesongen så langt.

Les også: Over ein million fekk med seg Stjernekamp-finalen

Programleder er Kåre Magnus Bergh, mens det faste musikkekspertpanelet består av Mona B. Riise og Thomas Felberg.

Stjernekamp

F.v.: Thomas Felberg, Kåre Magnus Bergh og Mona B. Riise

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

 • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

  «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

  «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

  Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

  Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

  Cezinando på Kadetten 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
 • Blir den største i Noreg i sommar

  Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.