Hopp til innhold

Samisk artist med i «Stjernekamp»

Ella Marie Hætta Isaksen, også kjent fra bandet ISÁK, er en av 10 deltakerne som skal kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer» under høstens «Stjernekamp».

Tanajenta er med i årets stjernekamp

PRESENTERT: I dag ble det kjent at Ella Marie er med i «Stjernekamp».

– Jeg syns det er veldig gøy og en stor ære. Jeg har alltid likt «Stjernekamp» fordi konkurransen handler mer om scenepresentasjon enn selve sangstemmen. Det passer meg ypperlig, sier en glad Ella Marie.

Tanajenta er Sápmis nye stjerneskudd. Hun har blant annet vunnet Sámi Grand Prix, sunget for Gullrutens fagjury. Nylig sang hun sammen med Kringkastingsorkesteret, og har vunnet NRKs musikkonkurranse Urbi og sang under spellemannsutdelingen.

Hun har tidligere takket kulturskolen i Tana for at hun lykkes og er blitt så scenevant.

Ella Marie Hætta Isaksen

HEMMELIGHET: Ella Marie Hætta Isaksen har visst om dette siden februar i år og sier at det ikke var vanskelig å holde på hemmeligheten.

Foto: Máret Biret Sárá Oskal / NRK

Målet er ikke å bli den som synger best, men den som gir publikum mest, forteller hun.

– Jeg vil bare være meg selv og nyte dette så mye som mulig, sier 20-åringen.

Mona Riise roser artistene og Ella Marie Hætta Isaksen som skal delta i årets Stjernekamp

ROSER ELLA MARIE: Programleder Mona B. Riise roser Ella Marie og bandet ISÁK. se video.

– En innertier

NRKs Vibeke Sørlie ble tipset om Ella Marie. Hun ble imponert allerede etter en kjapp research.

– Jeg møtte henne, og etter det var jeg solgt. Hun er gull tenkte jeg, henne må vi vise fram. Jeg elsket energien hun har for musikk, og alt hun har oppnådd i løpet av sin unge alder.

DJ Vibeke

BLE TIPSET: Co-produsent og Stjernekamp idémaker Vibeke Sørlie ble tipset om Ella Marie. – Det var innertier med engang, sier hun.

Foto: Espen S. Røst / NRK

Joiking i år også

Også i år er joik en sjanger som deltakerne skal prøve seg i. I fjor ble det en uenighet blant samiske musikere om hvorvidt dette var greit eller ikke. Artisten tenker at hun har kanskje noen fordeler når det gjelder joiking.

– Jeg har kanskje mest å gi og fortelle når det gjelder joikesjangeren, fordi jeg har en kjærlighet for joiken. Men man vet jo ikke om jeg har røket ut til da, forteller 20-åringen.

Stjernekamp Sørlie sier at de har vurdert hvordan mottakelsen på den nye sjangeren var.

– Det var så utrolig positivt i fjor med joike-sjangeren, og derfor var det en selvfølge at vi tok det med i år, sier hun.

Stjernekamp kan du se på NRK fra høsten av. Se alle «Stjernekamp»-artistene her.

Ella Marie Hætta Isaksen giitá Mari Boine, su Spellemann

Ella Marie Hætta Isaksen under Spellemannsprisutdelingen 2018 når hun covret Mari Boines sang «Elle.»

Korte nyheter

 • SAS-raarahtallen jåerhkieminie

  SAS-raarahtallen måantan jåerhkieminie. Aejkiemieriem tsåahka 11 daenbiejjien lij, mohte dah ij sïemies sjidtieh. SASen girtieh ojhte dan hïeljien haelehten.

  Det er fare for pilotstreik i SAS
  Foto: Ismail Burak Akkan / NRK
 • Skogbrann i Kautokeino

  Det meldes om skogbrann to steder i Kautokeino kommune. Den første langs RV92, mellom Gievdneguikoa og Lapholuoppal. Den andre ved Havgajavri i nærheten av grensa til Øvre Anarjohka nasjonalpark. Helikopter er på vei. Det opplyser 110 Finnmark på Twitter.

 • 16 døde rein i Kvænangen

  Flom i vassdrag i Kvænangen har ført til at 16 rein har mistet livet. Reindriftssame Anders A. Sara er redd for at flere liv skal gå tapt.

  – Vi fikk ikke søkt gjennom hele området hvor det kan være døde dyr, så vi har ingen garanti for at det ikke er flere, sier han til Nordlys.

  Kvænangen Kraftverk AS gjør tiltak for å begrense den høye vannføringen, som skyldes stor snøsmelting.