Den neste 007 kan bli spilt av en kvinne

Lashana Lynch, som er kjent fra superheltfilmen Captain Marvel, blir den første kvinnelige og svarte skuespilleren til å spille den ikoniske 007-agenten, skriver flere utenlandske medier.

Lashana Lynch

Den britiske skuespilleren har kapret rollen som den nye 007.

Foto: Joel C Ryan / AP

I den neste James-Bond-filmen som har fått navnet «Bond 25», forlater tilsynelatende Daniel Craigs Bond-karakter den britiske etterretningstjenesten M16 og etterlater stafettpinnen til Lynch, skriver den amerikanske nettavisen Vice. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold ennå.

Hun blir dermed i tilfelle den første svarte kvinnen til å spille den britiske spionen.

Den britiske 31-åringen fikk sitt gjennombrudd som jagerpiloten Maria Rambeau, bestevenninnen til den fiktive superhelten Carol Danvers i årets Captain Marvel-film.

James Bond-filminnspeling på Atlanterhavsvegen.

SE VIDEO: Her suser James Bond på Atlanterhavsveien. Veien ble sperret for trafikk da scener med Bond-bilene ble filmet.

Ifølge avisen vil den nye James Bond-filmen ha en mer feministisk fremtoning etter at manusforfatter og Fleabag-skuespiller Phoebe Waller-Bridge begynte å jobbe med filmmanuset.

– Det har vært mye snakk om hvorvidt James Bond fortsatt er relevant med tanke på hvordan han behandler kvinner. Jerg synes det er tull. Jeg mener han fortsatt er svært relevant. Karakteren må bare vokse og utvikle seg. Det viktigste er at filmen behandler kvinner ordentlig, sa hun i et nylig intervju med nettmagasinet Deadline.

Daniel Craig

Daniel Craigs Bond-karakter skal etter ryktene gå av med pensjon i den neste Bond-filmen.

Foto: Leo Hudson / AP

Ifølge en kilde som jobber på settet til filmen, har seerne mye å glede seg til.

– Lashana er helt briljant og Phoebes manus er like skarpt og morsomt som man kunne forvente seg, sier den anonyme kilden til Daily Mail.

– Sunt

NRK-anmelder Marte Hedenstad synes nyheten om en kvinnelig 007-agent er stor.

– Dette er veldig, veldig stort og gøy. At James Bond-serien nå tar steget inn i 2019 og den moderne tiden, tror jeg er sunt. Men James-Bond serien gjorde noe liknende allerede i 1995 da de introduserte Judy Dench som «M». Så de har jo lenge turt å putte kvinnelige skuespillere i roller som opprinnelig ble spilt av menn.

Hun mener grepet filmen nå gjør, er en del av en større endring der de store filmselskapene i Hollywood begynner å skjønne at de må ta grep for å forbli relevante.

– Det er jo noe i tiden som gjør at filmselskapene må bli mer moderne og rette seg mot et bredere publikum enn tidligere.

Kan sette Norge på kartet

Det har lenge ryktes at deler av den nye James Bond-filmen kan bli spilt inn i Norge, på det spektakulære vegstrekket Atlanterhavsvegen på Nordmøre.

«Bond 25» har fått tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for innspilling i Norge. Tildelingen er den største siden insentivordninga ble innført i 2015.

Filmen skal ifølge filmstaden IMDB ha premiere i april 2020 og er den 25. i rekka om Agent 007.

Kulturstrøm

 • Koronavirus stopper Skarsgårdfilm

  Familien Skarsgård og den kinesiske regissøren Ran Huang har jobbet med «What Remains» i over seks år. Nå stoppes innspillingen neste uke. Filmplanene legges på is på grunn av akutt pengemangel hos de kinesiske samprodusentene. Koronaviruset gjør at billettsalget på kino stuper.

  Stellan Skarsgård i Drivkraft
  Foto: NRK
 • Riddu Riđđu har fått ny leder

  Frode Haugstvedt Henriksenen er ny daglig leder for den internasjonale urfolksfestivalen i Nord-Troms. Han kommer fra Norges arktiske studentsamskipnad og har også jobbet lenge med Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

  Frode Haugstvedt Henriksen daglig leder i Riddu Riddu
  Foto: NTB