Italiensk tallerken for to:
Du trenger:
2 røde paprika
100 g soltørkede tomater i olje
100 g gode oliven
2 stk ferske mozzarella
1 håndfull basilikumblader
Olivenolje
Balsamico
Pølser (italiensk salami), spekeskinke el.l. i tynne skiver marinerte artiskokker og godt brød, ferskt eller toastet, til servering
Slik gjør du:
Del paprikaene i to og fjern all innmat.
Gni paprikaene inn med oljen fra tomatene og dryss over salt og pepper.
Stek ved 220 grader i ovn til paprikaen blir myk og får farge, ca 20 minutter.
Hakk opp litt over halvparten av tomatene og olivenene. ha det i en liten bolle og tilsett 2 ss olje og grovhakket basilikum. Smak til med litt kvernet sort pepper.
Hell ut evt. væske som har dannet seg i paprikaene og legg i en skje olivenmiks.
Topp med en halv mozzarella og sett dem tilbake i ovnen under grill til osten har nesten smeltet. Dander de fyllte paprikaene på fat og legg på pølser, skinke, artiskokker, oliven og tørkede tomater.
Pynt gjerne med basilikunblader og server godt brød til. En liten bolle med balsamico og olivenolje til å dryppe brødet i er heller ikke å forakte.
Røkelaks "lollipops"
Du trenger:
Skiver av røkelaks
Snøfrisk ost
Srillpinner
Slik gjør du:
Del grillpinnene i to.
Form snøfriskosten til passende kuler, og dekk hver kule med røkelaks.
Stikk en pinne i kulen og server.
Tips:
Stikk lollipopsene i en bit oasis eller en halv sitron slik at de står opp.
Smak gjerne osten til med friske urter som dill og gressløk.
Stekte kamskjell med nøttevinaigrette:
Til fire personer trenger du:
8 rå kamskjell, ferske eller tinte
Olivenolje
Salt og pepper
Nøttevinaigrette
2 ss flytende honning
2 ss sitronsaft
2 ss finhakkede epleterninger
2 ss hakkede ristede nøtter
2 ss nøtteolje
4 ss olivenolje
2 ss hakket gressløk
Salt og pepper
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene og smak vinaigretten til med salt og pepper. La kamskjellene fåtørke godt av seg på kjøkkenpapir hvis de har vært frossene.
Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og stek kamskjellene raskt på begge sider. Ta skjellene ut av pannen og krydre med salt og pepper.
Server lune kamskjell på en skje med litt vinaigrette over.
Tips:
Pynt gjerne med litt babysalat. Kamskjellene kan godt rilles i en grillpanne.
Tørk dem godt og vend dem i litt olje. Krydre med salt og pepper og grill kamskjellene raskt på begge sider i en tørr og varm grillpanne.
Kamskjellene kan også serveres på en liten toast.
Pepperbiff med marinert løk:
Til fire personer trenger du:
Ca.300 g mørt biffkjøtt, indre eller ytrefilet
1/4 ts malt allehånde
1/4 ts kvernet grønnpepper
1/2 ts kvernet sortpepper
2 kvaster timian
1 kvast rosmarin
Salt
Smør og olje til steking
2 rødløk
2 ss limesaft
1/2 grønn jalapenopepper
Slik gjør du:
Skjær løken i tynne skiver og la dem marinere i limesaften i minst 20 minutter. Smak til med salt og finhakket jalapenopepper.
Skjær biffen i 12 terninger og krydre med salt og peppermiksen. Brun kjøttet i en varm panne med smør og litt olje.
Finhakk urtene og rull kjøttet i dem. Server straks med marinert løk på toppen.
Tips:
Server pepperbiffen på fat med en cocktailepinne, eller server dem på skje.
Vintips:
- Ca'bertaldo Prosecco di Valdobbiadene brut
Italia, Veneto 119,60 kr.
- Luis Pato Casta Baga Bruto
Portugal, Beiras 131,70 kr
- Manzanilla San Leòn
Spania 99,90 kr
-------------------------------------------------------------------------
Få din egen, gratis e-postadresse på Start.no