NRK Meny
Normal

Mat i Frokost-Tv:

Gi helgen en knallstart! Nyt fredagskvelden med en sunn og god rett. Breiflabb med auberginekompott og brunet smør vil gjøre susen!

Breiflabb
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 breiflabbkoteletter à 250 g eller 600-800 g filet
en håndfull hvitløkfedd
1 kvast rosmarin eller timian
3-4 ss smør
1 ts flytende honning

Auberginekompott:
1 stor aubergine eller 2 små
2 store plommetomater, utkjernet
saften av 1/4 sitron
1 hvitløkfedd
2 ss hakket persille

20 små shitake sopp eller små sjampinjonger
god olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rens fisken for det som måtte være av skinn, og klipp av finner.
Skrell auberginen og skjær den i små terninger. Stek dem i rikelig med olivenolje og tilsett et hvitløkfedd. Auberginen skal ikke stekes brun, men ligge å syde til den blir helt mør. Bland inn tomater skåret i terninger, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha til slutt i persille. Krydre fisken med salt og pepper. Brun stykkene godt i en varm panne med litt olivenolje. Skru ned varmen, tilsett smøret, hele hvitløkfedd og rosmarin. Stek videre ved middels varme i 10-15 minutter. Øs gjerne stekefettet over fisken under steking.
Legg fisken over på en tallerken el.l så lenge. Tilsett honning i smøret som er igjen i pannen, dette er sausen. Stek soppen i litt smør eller olje. Anrett pent på varme tallerkener.

Tips:
Istedenfor breiflabb kan du bruke steinbitt.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).