NRK Meny
Normal

Mat i Frokost-Tv:

Gi helgen en knallstart! Nyt fredagskvelden med en sunn og god rett. Breiflabb med auberginekompott og brunet smør vil gjøre susen!

Breiflabb
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 breiflabbkoteletter à 250 g eller 600-800 g filet
en håndfull hvitløkfedd
1 kvast rosmarin eller timian
3-4 ss smør
1 ts flytende honning

Auberginekompott:
1 stor aubergine eller 2 små
2 store plommetomater, utkjernet
saften av 1/4 sitron
1 hvitløkfedd
2 ss hakket persille

20 små shitake sopp eller små sjampinjonger
god olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rens fisken for det som måtte være av skinn, og klipp av finner.
Skrell auberginen og skjær den i små terninger. Stek dem i rikelig med olivenolje og tilsett et hvitløkfedd. Auberginen skal ikke stekes brun, men ligge å syde til den blir helt mør. Bland inn tomater skåret i terninger, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha til slutt i persille. Krydre fisken med salt og pepper. Brun stykkene godt i en varm panne med litt olivenolje. Skru ned varmen, tilsett smøret, hele hvitløkfedd og rosmarin. Stek videre ved middels varme i 10-15 minutter. Øs gjerne stekefettet over fisken under steking.
Legg fisken over på en tallerken el.l så lenge. Tilsett honning i smøret som er igjen i pannen, dette er sausen. Stek soppen i litt smør eller olje. Anrett pent på varme tallerkener.

Tips:
Istedenfor breiflabb kan du bruke steinbitt.

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK