Til fire personer trenger du:
4 breiflabbkoteletter à 250 g eller 600-800 g filet
en håndfull hvitløkfedd
1 kvast rosmarin eller timian
3-4 ss smør
1 ts flytende honning
Auberginekompott:
1 stor aubergine eller 2 små
2 store plommetomater, utkjernet
saften av 1/4 sitron
1 hvitløkfedd
2 ss hakket persille
20 små shitake sopp eller små sjampinjonger
god olivenolje
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Rens fisken for det som måtte være av skinn, og klipp av finner.
Skrell auberginen og skjær den i små terninger. Stek dem i rikelig med olivenolje og tilsett et hvitløkfedd. Auberginen skal ikke stekes brun, men ligge å syde til den blir helt mør. Bland inn tomater skåret i terninger, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha til slutt i persille. Krydre fisken med salt og pepper. Brun stykkene godt i en varm panne med litt olivenolje. Skru ned varmen, tilsett smøret, hele hvitløkfedd og rosmarin. Stek videre ved middels varme i 10-15 minutter. Øs gjerne stekefettet over fisken under steking.
Legg fisken over på en tallerken el.l så lenge. Tilsett honning i smøret som er igjen i pannen, dette er sausen. Stek soppen i litt smør eller olje. Anrett pent på varme tallerkener.
Tips:
Istedenfor breiflabb kan du bruke steinbitt.