Hopp til innhold

Høyprofilerte forfattere til Bjørnsonfestivalen

Årets Bjørnsonfestival kan skilte med både Karl Ove Knausgård og Nordisk råds litteraturprisvinner Merethe Lindstrøm.

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård kommer til Bjørnsonfestivalen i Molde. Her fra utdelingen av Gyldendalprisen nylig.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

I dag ble programmet til en av landets viktigste litteraturfestivaler offentliggjort.

– Knausgård mottok Bjørnsonstipendet i 1999, et stipend som deles ut på festivalen hvert år til en ung og lovende forfatter. Nå synes vi det er stas å ha ham tilbake, og vi håper og tror at mange vil ha lyst til å møte ham i Molde, sier kunstnerisk rådgiver i Bjørnsonfestivalen, Synnøve Haga til Romsdals Budstikke .

Knausgård skal sammen med den svenske kunstfotografen Thomas Wågström snakke om den nye boken «Alt som er i himmelen».

Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm mottok Nordisk råds litteraturpris 22. mars i år på Island.

Foto: Berg-Rusten, Ole / Scanpix

Et av trekkplastrene er dessuten Merethe Lindstrøm fikk både Nordisk råds litteraturpris og Kritikerprisen for « Fortielsens ubrukelighet ».

Teaterpremiere om Kongo-drama

Dessuten kommer forfatteren av boken «Et mord i Kongo», om nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French – Morten Strøksnes.

Under festivalen skal Teatret Vårt ha premiere på forestillingen «Til Kongo». Stykket baserer seg delvis på Joseph Conrads roman «Mørkets hjerte » og historien til de Moland og French.

Krim-yndlinger

Torkil Damhaug får Rivertonprisen

Torkil Damhaug får Rivertonprisen på Litteraturhuset i Oslo 20. mars i år.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

To av Norges mestselgende krimforfattere, Jørn Lier Holst, som fikk Bokhandlerprisen, og Torkil Damhaug som mottok Rivertonprisen for «Ildmannen», kommer også til festivalen.

Bjørnsonfestivalen går av stabelen i fribyen Molde 29. august til 2. september. Molde har vært med i nettverket av fribyer for forfulgte forfattere siden 2005. Det betyr at byen har et spesielt ansvar for å ta imot forfattere som er forfulgt i sitt hjemland. Gilles Dossou-Gouin kom til Molde i 2005 som byens første fribyforfatter.

Bjørnsonfestivalen ble grunnlagt av forfatteren og lyrikeren Knut Ødegård i forbindelse med at Moldes feiret 250-årsjubileum i 1992

Kulturstrøm