Til 4 personer trenger du:
1 stort blomkålhode
5 dl grønnsak- eller hønsebuljong
5 dl melk
2 ss smør
4 ss revet parmesan
4 ss pesto, helst hjemmelaget
noen dråper ferskpresset sitronsaft
salt, pepper og kajennepepper/chilipepper
ca. 200 g renset krabbekjøtt
olivenolje
4 skiver brød til toast
Fremgangsmåte:
Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken.
Lag noen mini-blomkålbuketter og legg dem til side.
Kutt resten i små biter og fres det noen minutter i smøret.
Tilsett melk og buljong, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitronsaft.
Stek mini-bukettene i smør og krydre med salt og pepper.
Anrett suppen i dype tallerkener og fordel de stekte blomkålbukettene.
Drypp pesto over suppen og avslutt med revet parmesan.
Varm krabbekjøttet raskt i litt olivenolje og fordel det på toastene, serveres ved siden av suppen.
Pesto:
1 potte basilikum
2 hvitløkfedd
2 ss pinjekjerner
2 ss revet parmesan
1 1/2 - 2 dl mild olivenolje
salt
Kjør alt sammen i en hurtigmikser. Smak til med salt.
Tips:
Pass på bruken av kajennepepper, smak deg frem. Litt "sting" i suppen skal det være.
Stekt scampi eller kyllingfilet, f.eks. på spyd, kan brukes istedenfor krabbe.
Suppen kan evt. kokes på bare melk. Da kan du godt tilsette litt flytende buljong eller smuldre i en halv buljongterning.