Hopp til innhold

BioShock 2-flerspiller på vei

2K Games offentliggjorde nylig at de har signert en avtale med Digital Extremes for å utvikle flerspillerfunksjonen til BioShock 2.

BioShock 2 (Foto/Copyright: 2K Games)

Digital Extremes jobber tett sammen med det kreative teamet hos 2K Marin for å utvikle elementene som skal forsterke det allerede unike BioShock-universet.

Høy standard

– Fansen formidlet at de ønsket seg en flerspillerfunksjon, og derfor tok vi utfordringen. Med Digital Extremes på laget, har vi satt en veldig høy standard. Vi skal levere en løsning med dybde og variasjon, altså det som tilhengerne av BioShock-universet både krever og fortjener, sier administrerende direktør i 2K, Christoph Hartmann.

BioShock 2-flerspilleren vil bringe på banen en rikholdig opplevelse som går langt utover det originale spilluniverset. Handlingen er lagt til etter Raptures fall, nærmere sagt 10 år etter.

Les: Du er Big Daddy

Les: Genetisk mutert innertier

Litt om innholdet:

 • Utvikling av den genetisk forsterkede skytteren: Få ekstrapoeng under spilling for å skaffe deg nye våpen og andre elementer for å utvikle din egen drømmekarakter, som fungerer optimalt til din spillestil.
 • Utvid innsikten om Raptures historie: Sett deg inn i kystsamfunnets historie ved å se det gjennom en vanlig Rapture-beboers øyne.
 • Opplev Rapture før undergangen: Få innsikt i Rapture før havet tok krav på samfunnet.

Flere konsoller

Når det gjelder konsollene spillet kommer til, er det snakk om de eksisterende nestegenerasjonskonsollene Playstation 3 og Xbox 360, samt en PC-versjon. Slippdatoen er ennå uklar, men hvis alt går etter planen skal spillet være klart til lansering mellom 1. august og 31. oktober 2009.

Kulturstrøm

 • Drapstiltale mot Alec Baldwin blir stående

  Skuespiller Alec Baldwins begjæring om å frafalle drapstiltalen mot ham ble avvist av retten i New Mexico. Tiltalen blir dermed stående.

  Filmstjernen er siktet for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins under innspillingen av filmen «Rust» i 2021. Hutchins døde etter å ha blitt truffet av et skudd fra et våpen Baldwin brukte som rekvisitt i filmen.

  Fredag besluttet dommer Mary Marlowe Summer at tiltalen blir stående. Hun lot seg ikke overbevise av forsvarernes påstander om at påtalemyndigheten brøt prosedyrereglene i tiltaleprosessen.

  Aktoratet avviste påstandene og mener Baldwin har gjort «skamløse» forsøk på å unndra seg å bli stilt til ansvar.

  Fredagens kjennelse fjerner en av de siste hindringene for å stille Baldwin for retten i juli. Skuespilleren har erklært seg ikke skyldig i tiltalen, som har en strafferamme på inntil halvannet års fengsel.

  (NTB)

  Alec Baldwins begjæring om å frafalle tiltalen for uaktsomt drap på et filmsett i 2021 ble ikke tatt til følge i retten i New Mexico
  Foto: Jae C. Hong / AP
 • Sel diamantar

  Diamantane til Shirley Bassey varte ikkje evig – slik ho song i James Bond-filmen: Denne helga sel ho mange av smykka sine på auksjon.

  Bassey, i dag 87 år gammal, song tittellåten til James Bond-filmen «Diamonds Are Forever» frå 1971.

  Men no melder Reuters at ho sel unna ein del av smykka og klokkene sine på auksjon til inntekt for velgjerande formål som ho sjølv har valt ut.

  (NTB)

  FILE PHOTO: The Bal de la Rose in Monaco
  Foto: Pool / Reuters
 • Norsk film fikk pris

  Den norske filmen Armand, som er regissert av Halfdan Ullman Tøndel, får prisen for beste lyddesign (Prix de la Meilleure Création Sonore) under filmfestivalen i Cannes.

  Den er nominert i sideprogrammet «Un Certain Regard». Dette er Ullman Tøndels debutspillefilm der Renate Reinsve har hovedrollen. Filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen.