NRK Meny
Normal

Bekreftet: Led Zeppelin gjenforenes

Det blir gjenforeningskonsert med Led Zeppelin i London i november.

Robert Plant, og Jimmy Page, Led Zeppelin

Både vokalist Robert Plant (t.v.) og gitarist Jimmy Page er med når Led Zeppelin blir gjenforent.

Foto: RUSTY KENNEDY, Rusty Kennedy / AP

Les også: Det store gjenforeningsåret

Ryktene har gått en stund, men nå er de blitt bekreftet. De tre gjenlevende medlemmene av bandet skal 26. november spille sammen for første gang på 19 år som en hyllest til Ahmet Ertegun, Led Zeppelins tidligere plateselskapssjef som døde i fjor, melder Reuters .

Bare en håndfull ganger

Led Zeppelin ble oppløst i 1980 etter at trommeslager John Bonham døde, og bandet har kun spilt sammen en håndfull ganger etter dette.

I tillegg vil også band og artister som Pete Townshend fra The Who, Bill Wyman og Foreigner stille opp.

Trommeslager Jason Bonham, sønn av John Bonnham

Trommeslager Jason Bonham erstatter sin far John Bonnham på gjenforeningskonserten.

Foto: Koji Sasahara / AP

Også den unge skotske sangeren Paolo Nutini – den siste artisten Ertegun skrev kontrakt med – bidra på konserten i London.

Tidligere har det gått rykter om at dette også kunne resultere i en ny verdensturné i 2008.

- Grønt lys for turné

- Page, Plant og Jones snakket sammen og ble enige om en minnekonsert, og de venter ennå på en endelig dato. Og det er kanskje vanskelig å tro det, men under denne samtalen ga de også grønt lys for en turné om alt går bra under gjenforeningskonserten, sa en kilde til magasinet Wenn den gangen.

Dette sier imidlertid ikke de siste meldingene noen ting om.

Billettene til konserten i London i november skal selges for 125 pund - eller om lag 1.425 kroner.

Kulturstrøm

 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3