Hopp til innhold

Led Zeppelin-legende med to konserter i Norge

En av rockens store stemmer, den kjente rockesangeren Robert Plant og hans band Sensational Space Shifters, spiller i Trondheim og Bergen til sommeren.

Robert Plant

Robert Plant var tidligere frontfigur i legendariske Led Zeppelin.

Foto: Don Massie

I år er det 50 år siden Led Zeppelin ga ut sitt ikoniske debutalbum. Bandet flyttet grenser innenfor rocken, fant nye løsninger og gikk alltid sine egne veier, noe Robert Plant har fortsatt med helt frem til i dag.

– Rent personlig var Led Zeppelin og Robert Plant en viktig del av min ungdomstid på Vikhammer. Han er blant de største stemmene i rockeverdenen, og Led Zeppelin ett av de store bandene, sier arrangør i Trondheim Concerts, Stein Vanebo til NRK.

Tirsdag 7. august spiller Robert Plant på Bergenhus festning i Bergen og torsdag 9. august kommer han Sverresborg Folkemuseum i Trondheim som en del av sin kommende Europa-turné.

Sensational Space Shifters

Robert Plant med sitt nye band Sensational Space Shifters kommer til Trondheim i august.

Foto: Dan Massie

11. soloalbum

I fjor slapp Robert Plant sitt 11. soloalbum, «Carry Fire», som ble belønnet med toppkarakterer i en mengde prestisjetunge magasiner og aviser, og ifølge Vanbeo har ny musikk alltid vært fremdriften i Plants karriere.

Plant fyller 70 år bare kort tid etter konsertene i Norge, men han er fortsatt en inspirerende og dyktig sanger.

– Det er fortsatt krutt i mannen, sier de som har hørt han synge i det siste. Han er jo selve urstemmen og vil passe godt på Sverresborg. Han er lettrørt person og vil helt sikkert bli rørt av omgivelsene der, mener Vanebo.

Glødende entusiasme

Stein Vanebo

Stein Vanebo regner med at nærmere 50.000 mennesker vil få med seg konsertene på Sverresborg til sommeren.

Foto: Marit Langseth / NRK

Ifølge arrangørene har Plants styrke alltid vært hans glødende entusiasme og faglige presisjon.

– Det ligger alltid en musikalsk nysgjerrighet i bunn, noe som gir konsertene hans nerve og spenning, mener Stein Vanebo.

The Sensational Space Shifters er bandet Robert Plant har jobbet med de siste årene og består av Justin Adams (gitar), Liam "Skin" Tyson (gitar), John Baggot (keyboards), Dave Smith (trommer), Billy Fuller (bass) og fiolinisten Seth Lakeman.

– Vi gleder oss til stort til å ta imot en av rockens største, viktigste og mest gjenkjennelige stemmer, sier Vanebo.

Mange store artister

DumDum Boys, Marcus og Martinius, a-ha, Dr Hook og Åge Aleksandersen skal også opptre på Sverresborg denne uka i august.

– Vi vil nok selge mange billetter, men jeg vet ikke om vi klarer 10.000 til konserten med Robert Plant. Men til sammen vil nok mellom 45.000 og 50.000 mennesker besøke Sverresborg i august, og det skal arenaen tåle. Vi skal ta godt imot det varierte publikummet som kommer, mener Stein Vanebo.

Før Robert Plant kommer til Norge spiller han blant annet i Sverige, Tyskland og Frankrike.

Siste fra Trøndelag

Elisabeth Strand Mølster

Ukas siste Midtnytt med Elisabeth Strand Mølster

Ukas siste Midtnytt med Elisabeth Strand Mølster