Hopp til innhold

Reunion - så ny plate?

Led Zeppelin spiller sammen igjen 26. november. Kvelden før sender NRK en egen konsert med bandet. Men hva skjer etterpå?

Led Zeppelin-medlemmene, bassist John Paul Jones eller sanger Robert Plant

Ingen av de tidligere Led Zeppelin-medlemmene, bassist John Paul Jones eller sanger Robert Plant, vil utelukke nytt materiale eller turné med bandet. Her under Live Aid i 1985.

Foto: AMY SANCETTA / AP

26. november står et gjenforent Led Zeppelin på scenen i O2 Arena i London for å hylle sin tidligere manager Ahmet Ertegun, den avdøde grunnleggeren av Atlantic Records.

Zeppelin i Lydverket

Dagen før – søndag 25. november vil NRK sende en tidligere Led Zeppelin-konsert i Lydverket på NRK1. Og konserten vil bli tilgjengelig i vår nett-tv i tre måneder etterpå.

Det har gått mange rykter om denne gjenforeningen, blant annet er det enkelte kilder som har hevdet at det også er snakk om en verdensturné. Disse ryktene har imidlertid aldri blitt bekreftet.

Men nå antyder Led Zeppelins gitarist Jimmy Page at gruppa kan komme til å spille inn nytt materiale i kjølvannet av konserten de skal holde.

Kommer med hint

Led Zeppelin vokalist Robert Plant og gitarist Jimmy Page

Kommer Robert Plant, Jimmy Page og Led Zeppelin med nytt materiale etter reunionkonserten?

Foto: MURAD SEZER / AP

Selv om vokalist Robert Plant har sagt at dette er siste gang Led Zeppelin vil stå sammen på en scene, så har både Page og bassisten John Paul Jones kommet med hint om fremtidige planer.

I separate intervjuer med Sun Media synes det som om de to sier at mer vil følge etter opptredenen, melder magasinet JAM! Music.

I London vil de tre gjenlevende medlemmene spille med Jason Bonham, sønnen til gruppas avdøde trommeslager Jason Bonham.

- I utgangspunktet konsentrerer vi oss om denne ene konserten. Men jeg mener, hvem vet – vi tar et steg av gangen, sier John Paul Jones.

- Kan jo ikke bli bedre

Når det kommer til spørsmålet om en eventuell ny turné er imidlertid Jimmy Page mye mindre villig til å svare. Han understreker imidlertid at alle tre gjenlevende medlemmer, i tillegg til Jason Bonham – når han spiller med Foreigner, spiller Zeppelin-låter når de har konserter.

- Så alle fire spiller låtene hver for seg. Og når du slår oss sammen kan det jo ikke bli bedre, siden det var oss som spilte det originalt og skrev musikken, sier Page.

Når det kommer til å lage nytt materiale er Jimmy Page imidlertid mer konkret.

- Alt mulig kan skje

- Vel, jeg ville bli nokså overrasket – jeg mener… jeg bare vet hvordan vi er. Vi er musikere, og når vi spiller sammen kan alt mulig skje. Det kommer til å bli moro, og det er jo det dette handler om. Men la oss gjøre 02-konserten, så får vi snakkes mer etterpå, sier Page.

Om det er snakk om nytt materiale fra Led Zeppelin, blir dette i så fall det første de gir ut siden «In Through the Out Door» fra 1979.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.