NRK Meny
Normal

– Min egen dumme feil

– Top Gear har etterlatt et stort tomt hull i livet mitt. Jeg vet ikke hva jeg skal fylle det med, sa Jeremy Clarkson i sitt første intervju etter at han mistet jobben i BBC.

Jeremy Clarkson

INTERVJUET AV JOBB-KANDIDAT: Jeremy Clarksons tok på seg skylden i et intervju med Chris Evans, som er tippet som Clarksons etterfølger i Top Gear.

Foto: Matt Dunham / Ap

Chris Evans

HOPPER KANSKJE ETTER CLARKSON: Chris Evans i BBC.

Foto: STR / REUTERS

Top Gears populære, og omstridte, programleder Jeremy Clarkson fikk sparken fra BBC i mars, etter en rekke kontroversielle episoder.

– At BBC droppet meg var min egen dumme feil. Ordene falt i et intervju med BBC Radio 2s Chris Evans, mannen som flere har tippet som Clarksons etterfølger i det populære programmet.

Flere jobbtilbud

Han innrømmet også for første gang at han har fått flere tilbud om ny jobb.

– Jeg ville vært dum om jeg hoppet på nye jobbtilbud allerede nå. Jeg har vært i BBC i 27 år. Nå må jeg finne ut hvordan verden ser ut utenfor BBC, sa Jeremy Clarkson i intervjuet.

– Å måtte forlate Top Gear har etterlatt seg et stort hull i livet mitt. Nå må jeg finne noe å fylle det med. I mellomtiden har jeg tenkt å bli skikkelig god i tennis, sa Clarkson.

Angrep produsent

Clarkson ble suspendert, senere sparket, fra Top Gear etter å ha angrepet en av produsentene, Oisin Tymon, som måtte oppsøke sykehus etter angrepet.

Programmets fremtid er usikker. De to andre programlederne, James May og Richard Hammond, vil ikke lede det populære bilprogrammet uten Clarkson. BBC har planer om et nytt Top Gear, med nye folk. Chris Evans har vært nevnt.

Top Gear ble sett av over 350 millioner seere over hele verden. Programmet er et av BBCs største suksesser, og salg til utlandet har gitt den britiske allmennkringkasteren inntekter på over en halv milliard kroner i året.

Ikke bitter

– Showet føltes som min baby. Jeg elsket det. Jeg jobbet dag og natt med alle detaljer. Plutselig ble jeg ikke spurt om å gjøre dette lenger, og jeg ble veldig lei meg, sa Clarkson i intervjuet.

Men han er ikke bitter på BBC.

– Det finnes noen forferdelige mennesker der. Men noen er også talentfulle og briljante, og jeg vil aldri klage på min tidligere arbeidsgiver, sa den tidligere programlederen.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: