Hopp til innhold

Anmeldelse: Lego Indiana Jones 2

Et fabelaktig og vanedannende spill.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jeg burde kanskje ha gått lei av LEGO-spill på konsoll nå, etter å ha pløyd igjennom «LEGO Star Wars», «Indiana Jones» og «Batman», men…nei!

«LEGO Indiana Jones 2» er et fabelaktig og vanedannende rekreasjonsspill, der du kan lene deg godt tilbake i sofaen, mens du løser morsomme oppgaver med varierende, men forholdsvis enkel vanskelighetsgrad.

Alle fire filmene

Spillet har fått flere forbedringer siden det første kom, og gir meg nå en enda bedre spillopplevelse.

Alle de fire Indiana Jones-filmene er representert denne gangen, og du begynner med å spille deg igjennom scener fra ”Kingdom of the Crystal Skull”. Deretter kan du gjenoppleve sekvenser fra de tre første filmene, ”Raiders of the Lost Ark”, ”Temple of Doom” og ”The Last Crusade”.

Noen av disse episodene var også representert i det første spillet, men alle brett er splitter nye, med oppfinnsomme utfordringer, god design og maks spillbarhet.

Du kan fremdeles styre Indiana Jones sin pisk, denne gangen med en bedre siktefunksjon. Andre figurer har andre egenskaper. En er mekaniker, en kan hoppe høyt, en har bazooka, en har sverd og så videre. Det er et rikt mangfold av figurer. Du kommer kanskje ikke til å spille med alle, men mange har en spesiell egenskap som du må ty til i ulike deler av spillet.

God lokal flerspiller

Alle brett er mye, mye større i «LEGO Indiana Jones 2». Du har flere ting å lete etter, flere valgmuligheter og mye du må komme tilbake til senere med andre figurer for å fullføre. Dessuten har spillet en genial funksjon som gjør at skjermbildet deler seg når du kommer et stykke unna en eventuell medspiller. Dermed kan dere bevege dere fritt omkring på de store brettene. Dette var et problem med det første spillet, der du var avhengig av å holde sammen til enhver tid.

(anmeldelsen fortsetter under spilltraileren)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

”LEGO Indiana Jones 2” har også en annen ny funksjon, kjent fra andre spill. Du kan lage dine egne brett! Det tar litt tid å lære seg dette, men da går det forholdsvis lett. Dessverre kan du ikke spille mot venner over nettet, eller laste ned andres brett. Det burde vært mulig! Men å kunne lage egne brett, gir spillet en lengre levetid.

Ikke perfekt

Spillet har noen skavanker som jeg håper en oppdatering kan ta seg av. Blant annet har spillet fryst noen ganger på min Xbox 360. Kameraføringen er som regel god, men av og til har jeg måttet styre i blinde bak en eller annen hindring. Det er frustrerende Og jeg har opplevd et par ganger at en figur respawnes på steder som betyr den sikre død.

«LEGO Indiana Jones 2» er uansett et flott konsollspill fra utvikleren Traveller's Tales.

Kanskje blir det for tamt for hardcore spillerne, men du finner knapt bedre familiespill enn dette. Det har en akkurat passende vanskelighetsgrad fra en tilbakelent posisjon i sofakroken, det er morsomt og pent å se på. Dessuten jeg elsker spillets tagline: “Where there’s a whip, there’s a way!”

Kulturstrøm

 • To norske forfattere kjemper om nordisk råds litteraturpris

  13 romaner, diktsamlinger og historier er med i kampen om nordisk råds litteraturpris. To norske forfattare kjemper om den gjeve prisen.

  Niels Fredrik Dahl er et av de to norske håpene. Han er nominert for romanen «Fars rygg». Maria Navarro Skaranger er også nominert til den gjeve prisen med boka «Jeg plystrer i den mørke vinden».

  Prisene fra Nordisk råd er regnet for å vare blant de mest prestisjefylte i Norden. Forrige gang Norge vant var i 2015, med Jon Fosse og «Trilogien».

 • Martin Scorsese fikk æres-Gullbjørn i Berlin

  Mesterregissøren Martin Scorsese (81) uttrykte optimisme for filmens fremtid da han fikk en Æres-Gullbjørn i Berlin tirsdag kveld.

  – Jeg tror ikke den er i ferd med å dø … den transformerer seg. Den var aldri ment å være én ting, sa Scorsese, som også formante til ikke å frykte teknologien:

  – Den individuelle stemmen kan uttrykke seg selv på Tiktok eller i en fire timers film eller en to timer lang miniserie.

  Martin Scorsese har fått nye og unge fans takket være sin medvirkning i regissørdatteren Francescas lekne filmsnutter på Tiktok, skriver NTB.