Hopp til innhold

Anmeldelse: Gears of War 2

OL-gullvinner Andreas Thorkildsen er en ihuga spillentusiast. Se hans dom over storspillet Gears of War 2.

Thorkildsen + Gears of War 2
Foto: Fotomontasje: Rune Håkonsen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Gears of War 2 er et brutalt spill.

Dommen er klar, Gears of War 2 står til toppkarakter for Andreas Thorkildsen. Han legger ikke skjul på at dette er godteri for øynene.

- Spillet er veldig macho, men har likevel humor slik at det ikke tipper helt over, sier den nybakte anmelderen.

Se: Videoer, bilder og fakta om Gears of War 2

Få mangler

- Alt er forbedret i forhold til eneren; grafikk, spillbarhet, onlinefunksjoner og historie. I tillegg er det blodigere, sier Thorkildsen idet han påpeker spillets 18-årsgrense.

Det er få ting å utsette på Gears of War 2, spillet innfrir på alle punkter. Men Andreas har et ankepunkt: Selv om problemene knyttet til lagg og treg responstid er forbedret, kan det fortsatt være problemer når spillere i Europa spiller mot amerikanere.

Thorkildsen Gears 2

Det ultimate spydkastet er 98 meter, derfor lander Gears of War 2 på 97 på Thorkildsens alternative poengskala.

Foto: Fotomontasje: Rune Håkonsen

- Det er noen problemer med hostadvantage, som gjør at den som inviterer til spilling har bedre reaksjonstid og gjør kraftigere skade på motstanderne. Fikser de dette står spillet til 100%.

Av de nye momentene i oppfølgeren trekker Thorkildsen frem muligheten for å feste granatene i veggen og lure fienden inn i et ”minebelagt” område. Det endrer mye av måten man spiller på, spesielt taktisk, mener han.

Flerspillermodusene Wingman (to personer på hvert lag mot opptil fire andre lag) og Horde (opptil fem personer mot datastyrte fiender) gir alternative muligheter over nett. Horde er det moduset Thorkildsen spiller mest for tiden.

Video nsps_upload_2008_11_5_19_20_44_294.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

(Onsdagens spillanmeldersak om Thorkildsen - NRK-sporten)

- Horde vil bli det nye store i multiplayer. Her kan opptil fem personer samarbeide mot bølger med datastyrte fiender, som blir sterkere og mer treffsikre for hver runde. Det er utrolig morsomt.

Hardbarka «gamer»

- Hvis jeg ikke har noe å gjøre, kan jeg fort spille i fem timer, forteller Thorkildsen.

Det kan han gjøre selv om rollen som toppidrettsutøver kommer i første rekke. Før han setter seg ned og spiller, har han allerede gjennomført sin daglige treningsrutine - så kombinasjonen mellom trening og spilling blir heldigvis aldri et problem.

- Siden jeg trener på formiddagen og spiller mye på kveldene etter trening, er det ganske lett å kombinere.

Kulturstrøm

 • Årets verk og Årets utøver

  Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

  Årets utøver og Årets verk 2023
  Foto: Kristin Kverndokk / NRK
 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober