NRK Meny
Normal

Advarer mot falske Bieber-billetter

Den populære artisten skal spille en eksklusiv konsert i Oslo i slutten av oktober. Nå frykter plateselskapet at fans kan bli lurt.

Justin bieber i dress på rød løper

POPULÆR. 21 år gamle Justin Bieber kommer til Norge for å besøke TV 2s «Senkveld» i slutten av oktober. I forbindelse med besøket holder han også en intimkonsert for 950 utvalgte.

Foto: Joel Ryan / Ap

Denne uken avslørte NRK at Justin Bieber skal spille på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober, i forbindelse med at kanadieren skal besøke «Senkveld» på TV 2.

Det blir ikke mulig å kjøpe billetter til konserten. Hvis du skal være én av de 950 som får oppleve showet, må du vinne billetter gjennom konkurranser eller kontakter i musikkbransjen.

Finnes ikke billetter

– Det er ingen billetter i omløp i det hele tatt. Det er kun en liste med navn. Du må vise fram ID med bilde for å identifiserer deg, sier Universals markedsdirektør, Gjermund Moastuen til NRK.

The Weeknd og Gjermund Moastuen

ADVARER: Universals markedsdirektør, Gjermund Moastuan (t.h.) frykter at det vil dukke opp falske billetter til den kommende konserten med Justin Bieber. Her er Moastuen fotografert med artisten The Weeknd som nylig hadde lukket konsert i Oslo.

Foto: privat

Nå advarer plateselskapet mot falske billetter til konserten.

– Vi kan aldri forhindre at noen prøver seg. Dessverre er det noen svin der ute som skal prøve å ødelegge for andre, sier Moastuen.

Oppfordret til å anmelde

1. oktober holdt den kanadiske artisten The Weeknd en lignende show case i Oslo. Da var det heller ikke mulig å kjøpe billetter, og adgang til konserten var kun mulig gjennom P3-konkurranser og kontakter i musikkbransjen. Da dukket det opp uekte billetter.

– Vi fikk henvendelser fra fortvilte personer som hadde blitt lurt av noen som hadde lagd falske billetter. Vi oppfordrer alle som har blitt tilbudt eller har kjøpt falske billetter til å anmelde saken, sier markedsdirektøren.

Et spesielt forhold til Norge

Justin Bieber har spilt konsert i Norge to ganger før. Da popstjernen spilte på Operataket i 2012, ble Oslo snudd på hodet. Bieber kom tilbake i 2013, og da måtte arrangøren av konserten ut med fem millioner kroner for sikkerhetsopplegget under de tre konsertene.

– Justin Bieber har gjennom tidligere besøk opparbeidet seg et spesielt forhold til Norge. Det er derfor han velger Norge som et av få land når han skal lansere sitt album «Purpose», sa administrerende direktør i Universal Music, Petter Singsaas, i en pressemelding da besøket ble kjent.

Lanserer nytt album

Kanadieren ligger for øyeblikket på andreplass på Billboard-lista med låten «What Do You Mean». 13. november slipper 21-åringen sitt nye album «Purpose». Markedsdirektør Moastuen ser ikke noe negativt ved at den planlagte konserten er lukket.

– Det arrangeres jevnlig denne typen arrangementer, men noen får mer oppmerksomhet enn andre. Show case er en hyggelig måte å lansere et nytt album på for en artist.

Kritisk

Rano Akbar driver nettstedet Bieberblogg. Hun forteller om stor skuffelse blant fansen, og tror konserten kan skape desperasjon.

Rano Akbar

SKEPTISK: Rano Akbar driver Bieberblogg. Hun forteller om mange skuffede Bieber-fans i forkant av konserten.

Foto: Johannes Morland / NRK

– Det er flere som tar kontakt og sier de gjør hva som helst for billetter. Det sier litt om hvordan disse jentene kan bli utnyttet, sier Akbar.

Are befinner seg i sentrum av det totale kaoset som oppstår, når tenåringsidolet Justin Bieber inntar hovedstaden. Hvordan kan det ha seg at enkelte mennesker nærmest blir dyrket som guder? Hvilken hensikt har det for de som lever seg inn i det? Programleder Are Sende Osen oppsøker miljøer og eksponerer seg for publikum. (2:6)

Kulturstrøm

  • Mistenker ikke noe kriminelt

    Politiet i Oman sier til SVT at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt knyttet til den svenske DJ-en og produsenten Aviciis (28) dødsfall. – Vi har all informasjon, og vi vet hva som har skjedd. Vi mistenker ikke noe kriminelt.