Normal

«Unge lovende»-Siri om sesong to: – Vi følte et enormt press

Siri Seljeseth er spent på hvordan sesong to av «Unge lovende» blir tatt i mot, over ett år etter første sesong gikk på lufta. Nå er premieredatoen klar.

FØRSTE KLIPP: I første smakebit fra den nye sesongen spør Nenne om råd fra Elise og Alex.

– Det er en grunn til at de kaller det «den vanskelige nummer to», sier «Unge lovende»-skaper og skuespiller Siri Seljeseth til NRK.

I april kom nyheten om at seriens andre sesong skulle være premiereklar denne høsten.

Serien følger venninnene Alex, Nenne og - Seljeseths egen karakter - Elise sine liv, som gjør det de kan for å oppnå drømmene sine i hovedstaden.

Nå er premieren satt til 20. januar 2017.

Ble overrasket

– Det kom litt som en overraskelse at det gikk så bra med sesong én, det hadde ingen sett for seg utifra budsjett og sendetid. Sånn sett var det ikke klart for å la sesong 2 gå på i år, sier hun.

Da TV-serien «Unge lovende» hadde premiere i fjor høst ble den hyllet av både publikum og kritikere, og i snitt ble hver episode sett rundt 672 000 ganger.

Nå rulles snart seks nye episoder ut for visning på NRK TV på nett, og så på lineær-tv.

Klare i november

– Jeg er veldig spent på å se hvordan folk tar det i mot. Vi følger opp noen av de gamle historiene og det er nye karakterer, og kanskje en litt mørkere tone, sier hun.

Årsaken til at den kommer over ett år etter første sesongs slutt er ikke produksjonsforsinkelser. Tvert i mot er sesongen klar til å sendes allerede nå.

Unge Lovende sesong 2

NYE KARAKTERER: «Unge lovende»-fansen er allerede kjente med Nenne, Elise og Alex. Seljeseth forteller at seerne kan forvente nye karakterer i sesong to.

Foto: Bjørn Wad / Monster

– Vi var klare til å sende den i november, men det er så mye nytt på tv nå med «Vikingane» og «Skam». Så for å ikke drukne i det ble vi flyttet, og det er helt okei, sier Seljeseth.

Følte press

Personlig synes hun at mer enn ett år mellom sesongene er lang tid.

– Men vi vil heller ha et godt sendetidspunkt, sier hun.

Seljeseth forteller at de under produksjonen følte et enormt press til å leve opp til forventningene til seerne. Derfor gikk de gjennom fem eller seks handlingsforløp som ble kastet før den endelige sesongen ble laget.

– Det skjedde fordi vi ikke følte oss sikre. Så jeg håper folk vil se, selv om det har gått lang tid, sier hun.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix