Hopp til innhold

«Unge lovende»-Siri om sesong to: – Vi følte et enormt press

Siri Seljeseth er spent på hvordan sesong to av «Unge lovende» blir tatt i mot, over ett år etter første sesong gikk på lufta. Nå er premieredatoen klar.

FØRSTE KLIPP: I første smakebit fra den nye sesongen spør Nenne om råd fra Elise og Alex.

– Det er en grunn til at de kaller det «den vanskelige nummer to», sier «Unge lovende»-skaper og skuespiller Siri Seljeseth til NRK.

I april kom nyheten om at seriens andre sesong skulle være premiereklar denne høsten.

Serien følger venninnene Alex, Nenne og - Seljeseths egen karakter - Elise sine liv, som gjør det de kan for å oppnå drømmene sine i hovedstaden.

Nå er premieren satt til 20. januar 2017.

Ble overrasket

– Det kom litt som en overraskelse at det gikk så bra med sesong én, det hadde ingen sett for seg utifra budsjett og sendetid. Sånn sett var det ikke klart for å la sesong 2 gå på i år, sier hun.

Da TV-serien «Unge lovende» hadde premiere i fjor høst ble den hyllet av både publikum og kritikere, og i snitt ble hver episode sett rundt 672 000 ganger.

Nå rulles snart seks nye episoder ut for visning på NRK TV på nett, og så på lineær-tv.

Klare i november

– Jeg er veldig spent på å se hvordan folk tar det i mot. Vi følger opp noen av de gamle historiene og det er nye karakterer, og kanskje en litt mørkere tone, sier hun.

Årsaken til at den kommer over ett år etter første sesongs slutt er ikke produksjonsforsinkelser. Tvert i mot er sesongen klar til å sendes allerede nå.

Unge Lovende sesong 2

NYE KARAKTERER: «Unge lovende»-fansen er allerede kjente med Nenne, Elise og Alex. Seljeseth forteller at seerne kan forvente nye karakterer i sesong to.

Foto: Bjørn Wad / Monster

– Vi var klare til å sende den i november, men det er så mye nytt på tv nå med «Vikingane» og «Skam». Så for å ikke drukne i det ble vi flyttet, og det er helt okei, sier Seljeseth.

Følte press

Personlig synes hun at mer enn ett år mellom sesongene er lang tid.

– Men vi vil heller ha et godt sendetidspunkt, sier hun.

Seljeseth forteller at de under produksjonen følte et enormt press til å leve opp til forventningene til seerne. Derfor gikk de gjennom fem eller seks handlingsforløp som ble kastet før den endelige sesongen ble laget.

– Det skjedde fordi vi ikke følte oss sikre. Så jeg håper folk vil se, selv om det har gått lang tid, sier hun.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters