«Skam»-Julie: – For en tsunami av kjærlighet

For en måned siden ble siste episode av den populære NRK-serien «Skam» sendt. Nå takker serieskaperen fansen for første gang etter avslutningen.

Julie Andem

SERIESKAPER: Julie Andem står bak suksesserien «Skam».

Foto: Mattis Folkestad / NRK

Serieskaper Julie Andem har ikke kommentert avslutningen før nå. I en Instagrampost i dag takker hun fansen.

«I dag er det en måned siden Skam tok slutt. Jeg har vært så drittlei av å skrive at jeg ikke engang har orket å skrive en instapost. Men i dag orker jeg, og dere fortjener en takkepost ass.»

I Instagramposten takker Andem for alle meldinger hun har fått av fans.

«Jeg klarer ikke svare på alt, men jeg ser dere alle sammen.»

Videre takker hun siden Thankyouskam.com, hvor fans har delt personlige historier om sine egne liv. Andem skriver at det er inspirerende å lese historiene som har blitt delt på siden.

«Skam» har vært den mest sette nettserien på NRK noensinne. Serien har fått ros for en realistisk gjenspeiling av norsk ungdomsliv, og har mottatt en rekke priser. Blant annet fikk serien Nordens språkpris i 2016 for sin evne til å engasjere et ungt nordisk publikum, og bygge positivholdninger til nabospråkene.

«Skam» har skapt reaksjoner verden over, og har blitt sett av fans i land over hele verden. Over en million så avslutningen av serien. «Skam»-nettsiden hadde 1.158.000 unike brukere i avslutningsuken.

Kulturstrøm

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP
 • Japaner giftet seg med hologram

  En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

  Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

  Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.