Hopp til innhold

«Skam»-Julie: – For en tsunami av kjærlighet

For en måned siden ble siste episode av den populære NRK-serien «Skam» sendt. Nå takker serieskaperen fansen for første gang etter avslutningen.

Julie Andem

SERIESKAPER: Julie Andem står bak suksesserien «Skam».

Foto: Mattis Folkestad / NRK

Serieskaper Julie Andem har ikke kommentert avslutningen før nå. I en Instagrampost i dag takker hun fansen.

«I dag er det en måned siden Skam tok slutt. Jeg har vært så drittlei av å skrive at jeg ikke engang har orket å skrive en instapost. Men i dag orker jeg, og dere fortjener en takkepost ass.»

I Instagramposten takker Andem for alle meldinger hun har fått av fans.

«Jeg klarer ikke svare på alt, men jeg ser dere alle sammen.»

Videre takker hun siden Thankyouskam.com, hvor fans har delt personlige historier om sine egne liv. Andem skriver at det er inspirerende å lese historiene som har blitt delt på siden.

«Skam» har vært den mest sette nettserien på NRK noensinne. Serien har fått ros for en realistisk gjenspeiling av norsk ungdomsliv, og har mottatt en rekke priser. Blant annet fikk serien Nordens språkpris i 2016 for sin evne til å engasjere et ungt nordisk publikum, og bygge positivholdninger til nabospråkene.

«Skam» har skapt reaksjoner verden over, og har blitt sett av fans i land over hele verden. Over en million så avslutningen av serien. «Skam»-nettsiden hadde 1.158.000 unike brukere i avslutningsuken.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor