NRK Meny
Normal

«Skam»-Sana: – Det vanskeligste var å spille sint

Iman Meskini som spiller hovedrollen i den siste sesongen, synes det har vært utfordrende å ikke smile foran kameraet.

Iman Meskini på den gule løperen

UTFORDRENDE: Iman Meskini har hovedrollen i den aller siste sesongen av «Skam».

Hun har aldri drevet med skuespill før, men har likevel hatt den viktigste rollen i den siste sesongen av «Skam». Iman Meskini takker serieskaper Julie Andem for sine prestasjoner på skjermen.

– Julie er et geni som bringer frem ting i deg du ikke visste at du hadde.

Skuespilleren forteller at det er flere ting som har vært utfordrende med innspillingene, men at det aller vanskeligste har vært å gå inn i rollen som den rolige og til tider sinte muslimske jenta «Sana».

– Jeg husker første gang det stod i manuset at Sana skulle smile: da ble jeg glad!

Sana i Skam

Karakteren «Sana» sliter med å finne sin plass i den norske kulturen og samtidig leve etter Islams regler.

Foto: NRK

Hva håper du skjer med Sana og Yousef etter serien er ferdig?

– Jeg tror på skjebnen, så det som skjer, det skjer.

I morgen sendes siste episode av «Skam», som er den mest sette nettserien på NRK noensinne. Ballonggutta avslører hvilken av karakterene de helst ville ha spilt.

Ballongutta i Skam avslører hva som er drømmerollen i Skam

Cengiz Al spiller karakteren «Yousef», som er forelsket i «Sana». Han forteller at scenen der de to møtes nede ved brygga alene for første gang var den vanskeligste å spille inn.

– Det var ikke lett, men jeg og Iman er som bror og søster.

Cengiz Al er kjent som karakteren Yousef i Skam. Han forteller hvilken av scenene i Skam som var den vanskeligste for ham som skuespiller.

Scenen der «Yousef» og «Sana» møtes alene for første gang, var den vanskeligste å spille inn for skuespiller Cengiz Al.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).