«Skam»-Sana: – Det vanskeligste var å spille sint

Iman Meskini som spiller hovedrollen i den siste sesongen, synes det har vært utfordrende å ikke smile foran kameraet.

Iman Meskini på den gule løperen

UTFORDRENDE: Iman Meskini har hovedrollen i den aller siste sesongen av «Skam».

Hun har aldri drevet med skuespill før, men har likevel hatt den viktigste rollen i den siste sesongen av «Skam». Iman Meskini takker serieskaper Julie Andem for sine prestasjoner på skjermen.

– Julie er et geni som bringer frem ting i deg du ikke visste at du hadde.

Skuespilleren forteller at det er flere ting som har vært utfordrende med innspillingene, men at det aller vanskeligste har vært å gå inn i rollen som den rolige og til tider sinte muslimske jenta «Sana».

– Jeg husker første gang det stod i manuset at Sana skulle smile: da ble jeg glad!

Sana i Skam

Karakteren «Sana» sliter med å finne sin plass i den norske kulturen og samtidig leve etter Islams regler.

Foto: NRK

Hva håper du skjer med Sana og Yousef etter serien er ferdig?

– Jeg tror på skjebnen, så det som skjer, det skjer.

I morgen sendes siste episode av «Skam», som er den mest sette nettserien på NRK noensinne. Ballonggutta avslører hvilken av karakterene de helst ville ha spilt.

Ballongutta i Skam avslører hva som er drømmerollen i Skam

Cengiz Al spiller karakteren «Yousef», som er forelsket i «Sana». Han forteller at scenen der de to møtes nede ved brygga alene for første gang var den vanskeligste å spille inn.

– Det var ikke lett, men jeg og Iman er som bror og søster.

Cengiz Al er kjent som karakteren Yousef i Skam. Han forteller hvilken av scenene i Skam som var den vanskeligste for ham som skuespiller.

Scenen der «Yousef» og «Sana» møtes alene for første gang, var den vanskeligste å spille inn for skuespiller Cengiz Al.

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.