«Skam»-Sana: – Det vanskeligste var å spille sint

Iman Meskini som spiller hovedrollen i den siste sesongen, synes det har vært utfordrende å ikke smile foran kameraet.

Iman Meskini på den gule løperen

UTFORDRENDE: Iman Meskini har hovedrollen i den aller siste sesongen av «Skam».

Hun har aldri drevet med skuespill før, men har likevel hatt den viktigste rollen i den siste sesongen av «Skam». Iman Meskini takker serieskaper Julie Andem for sine prestasjoner på skjermen.

– Julie er et geni som bringer frem ting i deg du ikke visste at du hadde.

Skuespilleren forteller at det er flere ting som har vært utfordrende med innspillingene, men at det aller vanskeligste har vært å gå inn i rollen som den rolige og til tider sinte muslimske jenta «Sana».

– Jeg husker første gang det stod i manuset at Sana skulle smile: da ble jeg glad!

Sana i Skam

Karakteren «Sana» sliter med å finne sin plass i den norske kulturen og samtidig leve etter Islams regler.

Foto: NRK

Hva håper du skjer med Sana og Yousef etter serien er ferdig?

– Jeg tror på skjebnen, så det som skjer, det skjer.

I morgen sendes siste episode av «Skam», som er den mest sette nettserien på NRK noensinne. Ballonggutta avslører hvilken av karakterene de helst ville ha spilt.

Ballongutta i Skam avslører hva som er drømmerollen i Skam

Cengiz Al spiller karakteren «Yousef», som er forelsket i «Sana». Han forteller at scenen der de to møtes nede ved brygga alene for første gang var den vanskeligste å spille inn.

– Det var ikke lett, men jeg og Iman er som bror og søster.

Cengiz Al er kjent som karakteren Yousef i Skam. Han forteller hvilken av scenene i Skam som var den vanskeligste for ham som skuespiller.

Scenen der «Yousef» og «Sana» møtes alene for første gang, var den vanskeligste å spille inn for skuespiller Cengiz Al.

Kulturstrøm

 • Legger ned nesten alle butikkene

  Platekompaniet tapte 55 millioner kroner de siste fem årene. Nå legges nesten alle butikkene ned. Kun tre får bestå. De siste ni årene har inntektene falt hvert eneste år. I fjor var salget 345 på millioner kroner, mot 657 millioner i toppåret 2009.

 • Til topps på bestselgerliste

  Få dager etter at Jo Nesbøs nyeste Harry Hole-krim «Kniv» ble lansert i Storbritannia, gikk den til topps på den britiske bestselgerlisten. Det melder NTB. – Det er veldig stas, sier Jo Nesbø i en kommentar. Det er ikke første gang Nesbø har gått rett hjem hos sine britiske lesere: I 2014 toppet han blant annet den generelle listen med «Politi».

  Jo Nesbø
  Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK
 • Turister rundstjålet på museer

  Flere turister ble frastjålet lommebøker og penger på Frammuseet og Kon-Tiki-museet i Oslo. Politiet ser etter tre gjerningsmenn. – Dette har skjedd inne, i områder hvor det ikke var overvåkingskameraer, sier oppdragsleder Håkon Nilsen til NTB.