NRK Meny
Normal

Ny runde med «Mesternes mester»

Endelig kom bekreftelsen som både programleder Dag Erik Pedersen, produsent Mattis Koppang og trofaste seere har ventet på: Det blir en ny runde med «Mesternes mester».

Mesternes mester

Både sesong én og to av «Mesternes mester» har blitt seersuksesser på NRK. Nå har de fått klarsignal til å lage sesong tre.

Foto: Mattis Koppang, Rubicon / NRK

I helgen kunne tidligere snøbrettmester Daniel Franck jublende løfte «Mesternes mester»-pokalen i været etter å ha seiret over Trine Hattestad og ti andre tidligere toppidrettsutøvere i andre sesong av den populære konkurransen.

Hele 1 121 000 nordmenn så finalen på NRK lørdag kveld. Det gir en markedsandel på 71 prosent, og sesongbeste for «Mesternes mester», som har hatt et snitt på 902 000 seere hver lørdag.

Les også: – Dette var utrolig nervepirrende!

Enorm suksess

Dag Erik Pedersen er programleder for Mesternes Mester

Programleder Dag Erik Pedersen er klar for en ny runde med «Mesternes mester».

Foto: Marius Arnesen / NRK

Samtidig som de invoverte kunne feire i Larvik, var det fortsatt uklart om det ble en ny runde med «Mesternes mester» på NRK neste vinter – men i dag kunne de involverte endelig slippe jubelen løs.

– Vi har hatt en god følelse hele veien, men nå har vi endelig fått klarsignal for å lage en tredje sesong, sier en glad Dag Erik Pedersen til NRK.no.

Programlederen forteller at de fra dag én ble overrasket over den enorme suksessen de har fått ved å putte elleve idrettshelter i samme hus, og få dem til å konkurrere mot hverandre.

Nett-TV: Se alle episodene av «Mesternes mester» sesong 2 her

– Du er jo selv forhenværende toppidrettsutøver, du har ikke vurdert «å bytte side», da?

– Hehe, det hadde vært spennende, men noen må jo lede dette også, svarer Pedersen.

Har spurt nye helter

Selv om klarsignalet for en ny sesong ikke kom før i dag, er allerede utvelgelsesprosessen i god gang hos produksjonsselskapet Rubicon.

– Vi har vært i kontakt med potensielle deltagere allerede, bekrefter produsent Mattis Koppang overfor NRK.no.

Les også: Trakk seg på grunn av høydeskrekk

Han forteller at ingen beslutninger rundt innspillingen av sesong tre er tatt foreløpig, ei heller om hvor konkurransen skal foregå.

– Vi er avhengige av godt og varmt klima og et stabilt vær, så sannsynligvis blir det i middelhavsområdet, sier Koppang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Daniel Franck

Daniel Franck ble i helgen hyllet i Larvik som årets vinner av «Mesternes mester».

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Mangler intriger

Når det gjelder deltagerne, kan programleder Dag Erik Pedersen fortelle at lista ligger høyt etter forrige sesong. Han er likevel ikke redd for at det begynner å bli utplukket i utvalget av tidligere toppidrettsutøvere.

– Det er utrolig mange helter å ta av der ute. For min del synes jeg det er stas hvis vi kan få med heltene fra 90-tallet – Det var jo en tid da vi sanket inn OL-gull både på vinter- og sommertid, uten at jeg skal nevne noen navn, sier en entusiastisk Pedersen.

Les også: Idyllen sprakk til slutt

Han er heller ikke redd for at tre reality-sesonger nærmest blottet for intriger er én for mange.

– Intriger fenger et begrenset antall mennesker. Seertallene viser at publikum synes serien er god, og at de ønsker seg programmer med mer innhold enn bare taktikk og intriger. Vi er stolte av at «Mesternes mester» er et program som samler hele familien foran TV-en, forteller programlederen.

Innspillingen av tredje sesong med «Mesternes mester» starter til høsten, og programmet sendes trolig vinteren 2011.

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.