Daniel Franck ble «Mesternes Mester»

Det var Daniel Franck som til slutt kunne heve pokalen over hodet som seierherre i «Mesternes Mester» 2010. Han setter seieren like høyt som noen av sine meritter på idrettsarenaen.

Daniel Franck

Daniel Franck tok innersvingen på alle konkurrentene og tok seieren hjem til slutt.

Foto: Line Snekvik/NRK

– Det blir ikke feil å ha dette på CV’en. Tro det eller ei, men dette henger like høyt som et hvilket som helst mesterskapseier, sier en seiersglad Franck til NRK.no. Han sto igjen som vinner etter en tett duell med Trine Hattestad og kunne motta en samlet hyllest fra alle konkurrentene.

Og selv om premien kun består av heder og ære, henger den altså høyt for Daniel som slo Andrine Flemmen og Trine Hattestad i årets siste episode av «Mesternes Mester».

Fryktet Hattestad

Snowboardstjernen ble tidlig regnet som en av favorittene til å vinne og har imponert med spenst, eksplosiv styrke og ekstrem kroppskontroll gjennom hele årets konkurranse. Derfor var det ikke helt uventet at det var nettopp Franck som sto alene til slutt, selv om finaleøvelsen kanskje ikke var helt ideell.

Daniel Franck

Det ble fysisk krevende for Franck og de andre deltagerne.

De fleste trodde sikkert at det skulle bli et oppgjør mellom meg og Andrine i finalen, men jeg så en like farlig konkurrent i Trine. Statiske øvelser er ikke helt min greie og Trine hadde bevist tidligere at hun er god på dette. Så i forkant anslo jeg det til å være helt åpent mellom oss, forteller snowboarderen til NRK.no.

Vanskelig finale

Det ble et tett oppgjør mellom Hattestad og Franck i finalen hvor muskelfibrene fikk tøyd seg helt til det ytterste.

– Jeg kjente plagene ganske tidlig og det så ikke så lyst ut ettersom Trine så ut til å ha full kontroll på å holde steinlasset oppe. Heldigvis snur det fort i denne type øvelser, så etter en stund så jeg at hun begynte å skjelve. Da fikk jeg en skikkelig energiinnsprøytning som varte helt inn og øyeblikket da jeg sto som Mesternes Mester var virkelig en stor opplevelse, slår Franck fast.

Idyllen hersket hele veien

Harmonien har rådet blant deltagerne og årets vinner kan fortelle at oppholdet faktisk var like flott og idyllisk som det fremstår som på tv.

– Malta var et fantastisk sted og alle deltagerne gikk veldig godt sammen. Det gode samholdet tror jeg kommer av vi toppidrettsutøvere er gode på å blokkere ut alt som er negativt for å prestere best mulig når det gjelder.

– Av den grunn ble også en veldig god stemning i huset ettersom alle holdt på det positive i størst mulig grad. Og godt humør smitter som kjent, så vi hadde det utrolig bra sammen og ble en skikkelig sammensveiset gjeng. Jeg har fortsatt jevnlig kontakt med mange av de som var med, forteller Franck.

Espen Bredesen, Daniel Franck og Bjarte Engen vik

Espen Bredesen, Daniel Franck og Bjarte Engen Vik

Foto: NRK

Var fysisk krevende

Men selv om idyllen rådet i huset, var det tøffe tak i konkurransene. Og dette passet bra for Franck som trives med å presse seg selv til det ytterste.

– Det var konkurranser nesten daglig i en hel måned, så vi ble kjørt hardt av produksjonstemaet. Til tider var det beintøft og det merket jeg da vi skulle krabbe under hindrene med strøm.

– Jeg trodde det var svak spenning og at advarslen vi fikk i forkant var for å skremme oss. Men da jeg fikk strøm gikk jeg omtrent i bakken, så det var absolutt ikke noe å tulle med.

Les: Slik fungerer Nattesten

– En absurd opplevelse

Inntrykkene og minnene er mange, men den ene av finalekonkurransene er det som sitter aller sterkest igjen hos vinneren.

– Den nest siste øvelsen da vi skulle få pulsen ned til hvilepuls var helt sinnsykt. For meg ble det en ut-av-deg-sjæl-opplevelse ettersom jeg nærmest duppet av litt på slutten. Tilstanden jeg var i når pulsklokka ringte var helt absurd, så det sitter igjen som et veldig spesielt øyeblikk på alle måter, sier årets vinner av «Mesternes Mester».

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter