Hopp til innhold

Idyllen sprakk til slutt

Jan Kvalheim rykket fra i sammendraget, men vant på en måte som skapte reaksjoner hos de andre deltagerne i «Mesternes Mester».

Espen Bredesen, Daniel Franck og Bjarte Engen vik

Espen Bredesen, Daniel Franck og Bjarte Engen Vik kjemper videre om å vinne konkurransen

Foto: NRK

I den etter hvert omdiskuterte øvelsen var det om å gjøre å slå ut konkurrentene. Jim Marthinsen måtte overrasket se hvordan flere av de andre gikk sammen om å få han ut som førstemann.

Se Meternes Mester i Nett-TV

– Ingen var nok forbredt på at det skule oppstå allianser, så det ble jo litt dårlig stemning, bekrefter kombinertløper Bjarte Engen Vik som var en av de som reagerte på samarbeidet.

I følge Jan Kvalheim var det aldri noe avtalt spill mellom han og Daniel Franck.

– Daniel og jeg begynte et slags samarbeid når det var fire stykker igjen, men fra staarten av hadde jeg bare fokus på å få ut Jim som jeg så på som den største trusselen. Så at jeg sto sentralt i en allianse, stemmer ikke, forteller Kvalheim til NRK.no.

Ble tatt på senga

Konkurransen bød på litt andre premisser enn hva deltagerne var vant til, og Engen Vik mener dette førte til at de fleste ble tatt på senga.

– Jeg tror nok at reaksjonene kom vel så mye av overraskelse som av sympati for Jimmern. Men vi er jo voksne mennesker, så det var aldri noe stort problem. Vi tok et fellesmøte og fikk renset lufta. Etter det var alt glemt.

Bra med ekstra temperament

Den gamle kombinertstjernen ser allikevel fordelene med å få opp temperaturen et par hakk.

– Vi er jo konkurransemennesker, så det er bare gøy med litt ekstra tenning og at det skjer noe. Vi hadde et helt fantastisk opphold på Malta alle sammen, så dette ble bare en filleting.

Les: Ahlsen gjorde comeback

Les: Forhåndsfavoritten røk ut

Tok Kvalheim til slutt

Han ser ikke bort fra at konkurransen var rigget til på denne måten fra programskapernes side med tanke på å slå knuter på idyllen.

– Det er mye mulig og det er jo bare moro. Vi var jo med for å vinne, så jeg syns ikke det er negativt å få en ekstra motivasjon når noe slikt skjer, sier Engen Vik.

Les: - Gøy å ta rotta på de andre deltakerne!

Engen Vik fikk sin revansj over Kvalheim i finalen på den siste øvelsen, mens Jim Marthinsen, som lå på siste plass i sammendraget, slo ut Nina Solheim og skaffet seg en ny uke på Malta.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.