Hopp til innhold

– Dette var utrolig nervepirrende!

Jubelen sto i taket da kjæresten Mariann Thommassen, de øvrige deltakerne og nærmere 200 andre fremmøtte kunne konstatere at Daniel Franck var årets vinner av «Mesternes mester».

Lørdag kveld var de nemlig alle samlet på Farris Bad i Larvik for å se den spennende finale-episoden av «Mesternes mester» sammen på storskjerm.

Og at det ble spennende var det ingen tvil om – både publikummere og utslåtte deltakere kom med impulsive brøl og støttende tilrop da det til slutt kun var to trillebårer med kalkstein som skilte tidligere snowboardkjører Daniel Franck og tidligere spydkaster Trine Hattestad fra tittelen som årets «Mesternes mester».

Les også: Daniel Franck ble «Mesternes Mester»

Nett-TV: Jubelen sto i taket da kjæresten Mariann Thommassen, de øvrige deltakerne og nærmere 200 andre fremmøtte kunne konstatere at Daniel Franck var årets vinner av «Mesternes mester».

Daniel Franck og Mariann Thommassen

Daniel Franck og kjæresten Mariann Thommassen idet seieren er et offentlig faktum.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK

Nervepirrende

– Det var utrolig nervepirrende å se på, jeg har høy puls ennå jeg, avslører Daniel Francks kjæreste, Surferosa-vokalist Mariann Thommassen, overfor NRK.no.

Både hun og Franck hadde prøvd så godt de kunne «å fortrenge» seieren i et halvt år, og det vanket både seierskyss og gledestårer da vinneren nok en gang kunne se Hattestads trillebår gå i bakken.

Les også: Trakk seg på grunn av høydeskrekk

– Det var helt fantastisk å sitte her og se finalen med så mange engasjerte mennesker rundt oss, og jeg hadde jo ikke akkurat trodd at jeg skulle bli så beveget av å se dette igjen, forteller Daniel Franck til NRK.no, etter ha fått tørket gledestårene og skjenket seg et glass med ekte seierschampagne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

mesternes mester

Nærmere 200 publikummere fulgte finalen på storskjermer sammen med deltakerene på Farris Bad i Larvik.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK

Helt sjokkert

Programleder Dag Erik Pedersen var også overveldet over responsen fra publikum under visningen.

Dag Erik Pedersen

Programleder Dag Erik Pedersen sørget for at unge autografjegere fikk sitt.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK

– Dette var skikkelig tøft, jeg ble jo helt sjokkert over engasjementet underveis! Det var spontane applauser gjennom hele sendingen – man skulle tro vi opplevde å ta et nytt OL-gull, utbryter en begeistret Pedersen.

Les også: Slik fungerer Nattesten

Han er travelt opptatt med å dele ut ferdigtrykte plakater med bilde av alle deltakerne til alle barna som er til stede i salen, slik at autografjakten kan begynne. Imens småkrangler ukebladfotografene om Daniel Franck og de andre idrettprofilenes oppmerksomhet.

Fortsatt god kontakt

Det var «Mesternes mester»-deltaker og tidligere sandvolleyballspiller Jan Kvalheim som tok initiativet til finalefesten.

– Egentlig startet det bare med at jeg sendte en sms til de andre deltakerne om at vi burde samles for å se finalen sammen, og så ballet det bare på seg, sier Kvalheim.

Han forteller at alle deltakerne fortsatt har god kontakt med hverandre, og at han har mange gode opplevelser fra oppholdet som kommer til å sitte i en stund.

jan kvalheim

Jan Kvalheim holdt en knapp på Daniel Franck som vinneren hele veien.

Foto: Inger-Marit Sæby/NRK

Les også: Idyllen sprakk til slutt

– Det beste minnet jeg har, var Bjartes (Engen Vik, journ.anm) herlige glede da han kom på andreplass i en lagkonkurranse. Han vant ikke, likevel jublet han uhemmet. Det var en opplevelse, mimrer Kvalheim.

Sandvolleyball-kjempen avslører også at han hadde Daniel Franck som favoritt fra første stund.

– Det sto mellom ham og Anette Bøe, men så røk jo hun ut allerede i første episode. Daniel har både en klovnete og seriøs side – og han er en utrolig idrettsmann, sier Kvalheim.

Les også: Ukeblad avslørte at Kvalheim ryker ut av «Mesternes mester»

Venter på NRK-svar

Årets sesong av «Mesternes mester» har i snitt hatt rundt én million seere. Likevel kan produsent Mattis Koppang ennå ikke love trofaste seere at det blir en ny sesong.

– Vi får svar på tirsdag eller onsdag i neste uke om det blir noe mer. Frem til da er det bare å krysse fingrene, sier Koppang.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters