NRK Meny
Normal

«Blind» vant distribusjonspris i Berlin

Den norske filmen «Blind» ble i dag tildelt prisen «Europa Cinemas Label» under filmfestivalen i Berlin.

Blind og regissør Eskil Vogt

Hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen fra «Blind». Til høyre regissør Eskil Vogt.

Foto: Kimm Saatvedt/Berit Roald / Motlys/Scanpix

Det melder organisasjonen som deler ut prisen, Europa Cinemas, på sin nettside.

Prisen deles ut som en del av festivalens visningsprogram Panorama. I denne delen av Berlinalen vises filmer som har en særskilt personlig stil.

– «Blind» er et friskt pust med en interessant fortellerteknisk tilnærming, som erter publikum og leker med forståelsen av fantasi og virkelighet. Den er en kunstfilm som vil skape debatt hos et ungt publikum. Dét er en kjærkommen motpol til overvekten av dramafilmer rettet mot middelaldrende, skriver juryen.

Juryen bestod av fire medlemmer fra Europa Cinemas-nettverket fra Island, Tyskland, Sveits og Irland. De valgte ut «Blind» i konkurranse med 50 andre filmer.

– Garanterer bred kinodistribusjon

Prisen fra Europa Cinemas Network gir «Blind» ekstra mulighet til promotering og kan føre til at kinoer gir filmen lengre levetid, skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

– Dette var uventet og veldig gledelig. Det kunne ikke gått bedre med Blind akkurat nå – og med denne prisen på toppen av alt er vi garantert å nå ut bredt på kino i Europa. Jeg er spesielt glad juryen trekker frem at filmen vil engasjere et yngre kinopublikum. Håper de har rett, sier regissør Eskil Vogt.

«Europa Cinemas Label» har blitt tildelt én norsk film tidligere, til Rune Denstad Langlos «Nord» i 2009.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.