Normal

«Blind» vant distribusjonspris i Berlin

Den norske filmen «Blind» ble i dag tildelt prisen «Europa Cinemas Label» under filmfestivalen i Berlin.

Blind og regissør Eskil Vogt

Hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen fra «Blind». Til høyre regissør Eskil Vogt.

Foto: Kimm Saatvedt/Berit Roald / Motlys/Scanpix

Det melder organisasjonen som deler ut prisen, Europa Cinemas, på sin nettside.

Prisen deles ut som en del av festivalens visningsprogram Panorama. I denne delen av Berlinalen vises filmer som har en særskilt personlig stil.

– «Blind» er et friskt pust med en interessant fortellerteknisk tilnærming, som erter publikum og leker med forståelsen av fantasi og virkelighet. Den er en kunstfilm som vil skape debatt hos et ungt publikum. Dét er en kjærkommen motpol til overvekten av dramafilmer rettet mot middelaldrende, skriver juryen.

Juryen bestod av fire medlemmer fra Europa Cinemas-nettverket fra Island, Tyskland, Sveits og Irland. De valgte ut «Blind» i konkurranse med 50 andre filmer.

– Garanterer bred kinodistribusjon

Prisen fra Europa Cinemas Network gir «Blind» ekstra mulighet til promotering og kan føre til at kinoer gir filmen lengre levetid, skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

– Dette var uventet og veldig gledelig. Det kunne ikke gått bedre med Blind akkurat nå – og med denne prisen på toppen av alt er vi garantert å nå ut bredt på kino i Europa. Jeg er spesielt glad juryen trekker frem at filmen vil engasjere et yngre kinopublikum. Håper de har rett, sier regissør Eskil Vogt.

«Europa Cinemas Label» har blitt tildelt én norsk film tidligere, til Rune Denstad Langlos «Nord» i 2009.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen