Hopp til innhold

Tredje sesong av «Broen» uten Martin Rohde

Kim Bodnias rollefigur forsvinner i sesong tre av den svensk-danske krimserien.

Broen 2, Kim Bodnia og Sofia Helin

FORSVINNER: Danske Martin Rohde (Kim Bodnia) til venstre sammen med svenske Saga Norén (Sofia Helin). Bodnia forsvinner i sesong tre av serien, som kommer på skjermen til høsten neste år.

Foto: Nimbus Film/NRK

I den tredje sesongen må Saga Norén klare seg uten sin faste makker Martin Rohde.

Det blir et nemlig et nytt lag med politifolk som skal hjelpe hovedpersonen å løse kriminalgåten.

– I den nye sesongen får Saga Norén både store utfordringer og nye kolleger, for Kim Bodnia kommer ikke tilbake i rollen som Sagas makker Martin Rohde, skriver NRK i en pressemelding.

Sofia Hedin fortsatt med

Tone C. Rønning

FINANSERINGEN ER I BOKS: NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning bekrefter at pengene er på plass og innspillingen av sesong tre av «Broen» starter til høsten.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

NRK bekrefter at Sonja Hedin skal spille Saga Norén også i sesong tre, men vil foreløpig ikke si mer om hvorfor Bodnia ikke lenger er med – eller hvilke andre skuespillere som vil bekle roller.

– Først og fremst er vi kjempeglad for at det blir en sesong tre. Nå er pengene på plass, sier NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning.

Krimseriens første og andre sesong hadde strålende seertall. Sesong to gikk mandager i fjor høst, og hadde i snitt 640.000 tv-seere og en markedsandel på 33,7 prosent.

Sendes høsten 2015

Opptak til sesong tre starter i høst, og serien sendes på NRK1 høsten 2015.

– Vi har fremdeles mer å fortelle om Saga Norén. Nå kan vi også presentere seerne for nye spennende karakterer i Broens univers og utvikle deres relasjoner til hverandre, sier hovedforfatter Hans Rosenfeldt i pressemeldingen.

– Sesong tre føles riktig fascinerende å arbeide med og jeg lover at ingen blir skuffet, fortsetter han.

LES OGSÅ:

Broen i Lindmo

GJEST I LINDMO: «Broen»-stjernene Sofia Helin og Kim Bodnia var gjester hos Anne Lindmo i september 2013. Se intervjuet.

Sonja Hedin skjermbilde fra Søndagsrevyen

PORTRETT AV HELIN: Se Søndagsrevyens møte med skuespilleren bak Saga Norén, som nå får ny makker. Sendt 26.02.2012.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.