- Vil feire med sjampis og pistasjeis

Radioresepsjonen har lagt radiokarrieren på hylla, men kan likevel ta storeslem med å vinne prisen som Årets Radionavn for tredje året på rad.

Radioresepsjonen

Kan radiotrioen klare en trippel radiopris på tampen av radiokarrieren?

Foto: NRK

Resepsjonistene ble kåret til Årets Radionavn på bransjetreffet Radiodager for første gang i 2008 og gjentok bedriften i fjor. Steinar Sagen mener det vil være en enorm prestasjon dersom trioen går helt til topps i sin siste sesong på P3.

Jeg ar aldri hørt om noen som har vunnet noe som helst tre ganger på rad. Hvis vi vinner, vil dette gjøre oss unike i verdenssammenheng, fastslår Steinar Sagen på sin minst ydmyke måte.

Hvis det blir en ny triumf, ser han frem til å feire bragden med sine to kollegaer i «Radioresepsjonen».

– Vinner vi kommer vi til å feire knallhardt slik vi alltid har gjort. Tradisjonen tro, blir det feiring med champagne og pistasjeis ut i de små nattetimer.

Ble utsatt for et overgrep

Da trioen vant sin første pris i 2008, hadde seieren en vond bismak. Tore Sagen, resepsjonens yngste og minst rutinerte, ble nemlig frastjålet både pris og personlige eiendeler. Storebror Steinar mener at sympati rundt dette overgrepet bør tippe vekten i favør av en ny pris.

– At noen stjal den fine DAB-radio-prisen vår, og samtidig stakk av gårde med Tores jakke og mobiltelefon, er jo en pekepinn på at ikke alle som jobber i radio er like hyggelige, sier Sagen spøkefullt.– Uten å spekulere i skyld, tipper jeg at det var noen bitre, gamle stakkarer i P2 som grep muligheten til å karre til seg litt selvtillit, konkluderer komikeren.

Vurderer en ny start

Det etterlengtede TV-showet kommer på NRK3 senere i høst og ambisjonene i redaksjonen er skyhøye. Sagen lover at om suksessen uteblir, vil karrieren stakes ut helt på nytt.

– Vi er avhengige av å vinne priser for å få anerkjennelse. Så om vi ikke blir en del av glamouren under Gullruten neste år med en pris eller to, er nok TV-karrieren over, forklarer en ironisk Sagen.

– Da blir det tilbake til radio og jakt på nye priser i den mindre glamorøse radiobransjen, forklarer Sagen før han legger spøk til side: – Det viktigste er at vi tre får lov til å jobbe sammen, så akkurat hva vi gjør eller hvor vi er, er ikke det som betyr mest.


Kulturstrøm

 • Highasakite-konflikt avgjort

  Konflikten om hvem som har rettighetene til band-navnet har pågått i to og et halvt år. Nå har Klagenemda for industrielle rettigheter gitt bandets frontfigur, Ingrid Helene Håvik, medhold i at Highasakite-navnet tilhører henne, skriver VG.

  Highasakite
  Foto: Promo, Lasse Fløde
 • Levde i skjul

  Rapperen Kamelen holdt konserter mens han var på rømmen fra politiet, forteller Marcus Mosele til musikkprogrammet P3X. Som fri mann ønsker rapperen å være et forbilde for unge.

  Slottsfjellfestivalen 2018
  Foto: Tom Øverlie