Hopp til innhold

- Vil feire med sjampis og pistasjeis

Radioresepsjonen har lagt radiokarrieren på hylla, men kan likevel ta storeslem med å vinne prisen som Årets Radionavn for tredje året på rad.

Radioresepsjonen

Kan radiotrioen klare en trippel radiopris på tampen av radiokarrieren?

Foto: NRK

Resepsjonistene ble kåret til Årets Radionavn på bransjetreffet Radiodager for første gang i 2008 og gjentok bedriften i fjor. Steinar Sagen mener det vil være en enorm prestasjon dersom trioen går helt til topps i sin siste sesong på P3.

Jeg ar aldri hørt om noen som har vunnet noe som helst tre ganger på rad. Hvis vi vinner, vil dette gjøre oss unike i verdenssammenheng, fastslår Steinar Sagen på sin minst ydmyke måte.

Hvis det blir en ny triumf, ser han frem til å feire bragden med sine to kollegaer i «Radioresepsjonen».

– Vinner vi kommer vi til å feire knallhardt slik vi alltid har gjort. Tradisjonen tro, blir det feiring med champagne og pistasjeis ut i de små nattetimer.

Ble utsatt for et overgrep

Da trioen vant sin første pris i 2008, hadde seieren en vond bismak. Tore Sagen, resepsjonens yngste og minst rutinerte, ble nemlig frastjålet både pris og personlige eiendeler. Storebror Steinar mener at sympati rundt dette overgrepet bør tippe vekten i favør av en ny pris.

– At noen stjal den fine DAB-radio-prisen vår, og samtidig stakk av gårde med Tores jakke og mobiltelefon, er jo en pekepinn på at ikke alle som jobber i radio er like hyggelige, sier Sagen spøkefullt.– Uten å spekulere i skyld, tipper jeg at det var noen bitre, gamle stakkarer i P2 som grep muligheten til å karre til seg litt selvtillit, konkluderer komikeren.

Vurderer en ny start

Det etterlengtede TV-showet kommer på NRK3 senere i høst og ambisjonene i redaksjonen er skyhøye. Sagen lover at om suksessen uteblir, vil karrieren stakes ut helt på nytt.

– Vi er avhengige av å vinne priser for å få anerkjennelse. Så om vi ikke blir en del av glamouren under Gullruten neste år med en pris eller to, er nok TV-karrieren over, forklarer en ironisk Sagen.

– Da blir det tilbake til radio og jakt på nye priser i den mindre glamorøse radiobransjen, forklarer Sagen før han legger spøk til side: – Det viktigste er at vi tre får lov til å jobbe sammen, så akkurat hva vi gjør eller hvor vi er, er ikke det som betyr mest.


Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.