Hopp til innhold

- Vil feire med sjampis og pistasjeis

Radioresepsjonen har lagt radiokarrieren på hylla, men kan likevel ta storeslem med å vinne prisen som Årets Radionavn for tredje året på rad.

Radioresepsjonen

Kan radiotrioen klare en trippel radiopris på tampen av radiokarrieren?

Foto: NRK

Resepsjonistene ble kåret til Årets Radionavn på bransjetreffet Radiodager for første gang i 2008 og gjentok bedriften i fjor. Steinar Sagen mener det vil være en enorm prestasjon dersom trioen går helt til topps i sin siste sesong på P3.

Jeg ar aldri hørt om noen som har vunnet noe som helst tre ganger på rad. Hvis vi vinner, vil dette gjøre oss unike i verdenssammenheng, fastslår Steinar Sagen på sin minst ydmyke måte.

Hvis det blir en ny triumf, ser han frem til å feire bragden med sine to kollegaer i «Radioresepsjonen».

– Vinner vi kommer vi til å feire knallhardt slik vi alltid har gjort. Tradisjonen tro, blir det feiring med champagne og pistasjeis ut i de små nattetimer.

Ble utsatt for et overgrep

Da trioen vant sin første pris i 2008, hadde seieren en vond bismak. Tore Sagen, resepsjonens yngste og minst rutinerte, ble nemlig frastjålet både pris og personlige eiendeler. Storebror Steinar mener at sympati rundt dette overgrepet bør tippe vekten i favør av en ny pris.

– At noen stjal den fine DAB-radio-prisen vår, og samtidig stakk av gårde med Tores jakke og mobiltelefon, er jo en pekepinn på at ikke alle som jobber i radio er like hyggelige, sier Sagen spøkefullt.– Uten å spekulere i skyld, tipper jeg at det var noen bitre, gamle stakkarer i P2 som grep muligheten til å karre til seg litt selvtillit, konkluderer komikeren.

Vurderer en ny start

Det etterlengtede TV-showet kommer på NRK3 senere i høst og ambisjonene i redaksjonen er skyhøye. Sagen lover at om suksessen uteblir, vil karrieren stakes ut helt på nytt.

– Vi er avhengige av å vinne priser for å få anerkjennelse. Så om vi ikke blir en del av glamouren under Gullruten neste år med en pris eller to, er nok TV-karrieren over, forklarer en ironisk Sagen.

– Da blir det tilbake til radio og jakt på nye priser i den mindre glamorøse radiobransjen, forklarer Sagen før han legger spøk til side: – Det viktigste er at vi tre får lov til å jobbe sammen, så akkurat hva vi gjør eller hvor vi er, er ikke det som betyr mest.


Kulturstrøm

 • Skuespiller Joe Turkel er død

  Han ble 94 år gammel og døde på sykehus i Santa Monica, California, mandag, skriver The Hollywood Reporter.

  Turkel er kjent fra blant annet Ondskapens hotell, Blade Runner, og King Rat.

 • Oslo Pride takker for støtten

  Oslo Pride har mottatt støtteerklæringer fra inn- og utland i løpet av den siste uken etter masseskytingen natt til lørdag.

  – I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på. Jeg er sikker på at støtten også vil være der når det er trygt å samle skeive i Oslos gater til et stort arrangement igjen, sier leder av Oslo pride, Inger Kristin Haugsevje.

  Oslo pride opplyser dette i ei pressemelding og skrive at de ikke vil arrangere noe i juli måned.

  Statsråder og det skeive miljøet i dialogmøte
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Enormt stor pengebruk på festivaler i sommer

  Forbruket på mat og drikke og annet tilbehør på festivaler i sommer har økt med over 60 prosent sammenlignet med normalsommeren 2019, ifølge Bankaxept.

  – At festivaler og konserter går så bra, tyder på at mange har fått litt brakkesyke etter to år med oppussing og sofatilværelse med familien, sier leder Kjetil Bøe for Bankaxept i en pressemelding.

  I juni omsatte festivalene for 140 millioner kroner. Det er 85 millioner kroner mer enn i juni i normalåret 2019.