Hopp til innhold

Lover lettbeint TV-underholdning med hjemmesydde klær

Radioresepsjonen fikk kjeft av fansen da de forsvant fra P3. Men kritikken har stilnet og i høst skal trioen på TV, der de gleder seg til å presentere en lettbeint dose TV-underholdning til tjukke, halvnakne damer fra Tvedestrand.

Radioresepsjonen

Sagenbrødrene skal med Bjarte Tjøstheim knepper opp for å sette preg på NRK3 til høsten.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Radioresepsjonen jobber i disse dager med å overeføre den gedigne radiosuksessen på P3 til et like suksessfullt TV-program på NRK3.

Selv om det er umulig å ikke kjenne forventningspresset, er det allikevel flere grunner til at to blad Sagen og NRK-veteranen Bjarte Tjøstheim, føler en viss trygghet i sitt nye prosjekt.

– Vi har jobbet sammen så lenge og kjenner hverandre såpass godt, at det i seg selv skaper en god ramme, forklarer ankermann Steinar Sagen til NRK.no.

– Ettersom vi er godt samkjørte blir de fleste prosesser litt enklere, og dette tror jeg gjør at vi skal klare å beholde det Radioresepsjonen som folk kjenner fra radio.

– Ei tjukk ei fra Tvedestrand

Radioresepsjonen er kjent for sine svært dedikerte fans. Da TV-planene ble kjent og trioen gikk av lufta, grenset stemningen på nettet mot det hatske. Men nå har den bitre vinden endelig snudd og Resepsjonen forteller at tonen på bloggen er svært positiv.

– Jeg ser umiddelbart for meg en tjukk, toppløs dame fra Tvedestrand, som er 36 år og jobber i matbutikk.

Tore Sagen

Men spørsmålet om hvem som er den gjennomsnittlige RR-fan, er nok like vanskelig å svare på som før.

– Jeg tror vi snakker om en person som fyller et slags blir et slags tverrsnitt av befolkningen, en person omtrent som oss, forklarer Bjarte, før Tore legger til en mer konkret beskrivelse av trioens målgruppesatsing.

Jeg ser umiddelbart for meg en tjukk, toppløs dame fra Tvedestrand, som er 36 år og jobber i matbutikk, forklarer Tore, og dermed er den seriøse rammen som ble forsøkt etablert for intervjuet en saga blott.

Radioresepsjonen med Asbjørn Slettemark på høstlanseringen

Radioresepsjonen med Asbjørn Slettemark på NRKs høstlansering. RR skulle egentlig stille opp i ulvepels ala Dag Frøland, men fikk kalde føtter.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Lager hverandres klær

Radioresepsjonen lover gjensyn med flere av de gamle karakterene som fansen kjenner fra radio og kommer også til å komme med et par nyheter i form av både nye karakterer og spalter.

– Tyholt Apenes, Spencer Tjøstheim og Trude Sagen er noen av de gamle karakterene vi tar med oss videre. Så at vi må sminke oss og kle oss ut, byr på en del nye utfordringer, forklarer Bjarte. – Vi må blant annet huske å barbere oss de dagene vi skal spille dame, det er veldig uvant.

Vi skal sy klær til hverandre som vi må bruke i neste program. Vi gjorde det alle brukbart i håndarbeidstimene på skolen, så det blir gøy å ta fatt med synåla igjen.

Steinar Sagen

– Det er en spalte vi gleder oss til å sette i gang med, og det er at vi skal sy klær til hverandre som vi må bruke i neste program. Vi gjorde det alle brukbart i håndarbeidstimene på skolen, så det blir gøy å ta fatt med synåla igjen, tror Steinar.

Styrer unna kostholdstyranniet

Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen

Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen fra konsert med KORK.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Mange TV-stjerner lever under et strengt kostholdsregime ettersom TV-mediet gjør at man ser fem kilo tyngre ut. Radioresepsjonen (på TV) innrømmer at slike vurderinger også har satt sitt preg på den lille, matglade redaksjonen.

– Jeg begynte å tenke på dette alt i sommer, forklarer Tore. – Men det ble med tanken ettersom jeg til slutt valgte å ikke ta hensyn til det i det hele tatt.

– Vi er jo tross alt vant til radio, så ingen kan forvente at vi kommer til å forholde oss til slike detaljer med det første, avslutter Steinar.

– Vi har en temmelig streng selvjustis, så jeg tviler på at noen klarer å blåse opp egoet sitt før de andre slår det ned.

Bjarte Tjøstheim

Blir ikke stormannsgale

TV er som alle vet det siste bindeleddet mellom et tilnærmet vanlig liv og total stormannsgalskap. Selv om Radioresepsjonen satser høyt, er det ingen fare for at de ikke vil holde bena på bakken.

– Jeg tror man må tjene mer penger for å ta av, vi ligger fortsatt på rundt 400.000 i året, selv om vi maser etter mer, forklarer Steinar.

– Stormannsgalskap er også noe som kommer sakte snikende, så det vil uansett ikke skje med en gang. Dessuten har vi en temmelig streng selvjustis, så jeg tviler på at noen klarer å blåse opp egoet sitt før de andre slår det ned, tror Bjarte.

– Ivar Dyrhaug er jo et eksempel på hvor galt det kan gå, forklarer Steinar mens Tore føyer til. – Ja, han endte jo opp med å gå rundt i sånne Masai-sko, så her burde noen i NRK grepet inn på et tidlig tidspunkt.

Radioresepsjonen på TV starter på NRK3 i oktober.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober