Hopp til innhold

- Ja, det er greit å avslutte «Downton Abbey» nå

LONDON (NRK): Selv om det ble mange tårer etter innspillingen av siste scene i Downton Abbey, mener flere av stjernene det var riktig å sette punktum etter seks sesonger.

Hugh Bonneville (jarlen av Grantham)

Hugh Bonneville svarer spontant 'ja' når NRK spør om han synes det er greit å være ferdig med TV-serien 'Downton Abbey'. I seks år han spilt jarlen av Grantham.

Foto: Johan E. Bull / NRK

Søndag kveld ruller starten på slutten for «Downton Abbey» over norske TV-skjermer. Flere av skuespillerne ser nå frem til å få bruke talentet sitt på helt andre ting.

Godt å bli ferdig

En av dem som har jobbet mye ved siden av serien, er Hugh Bonneville, som spiller jarlen av Grantham. Han har også spilt inn en rekke TV-serier, samt storfilmen «Paddington». Når NRK spør om det er godt å være ferdig med «Downton Abbey», svarer han:

– Ja!

Før han utdyper:

– Svaret er ja, i den forstand at det har vært noen utmattende seks måneder med innspilling nå. Men selvsagt, vi kommer til å savne det masse. Det har vært noen fantastiske seks måneder hvert år i seks år, sier Bonneville.

I kompaniskap med «Broen»-regissør

Å spille i «Downton Abbey» har gjort de fleste av skuespillerne til superkjendiser, ikke bare i Storbritannia, men over store deler av verden. Det gjelder ikke minst 33 år gamle Michelle Dockery som har spilt en av hovedpersonene, nemlig «Lady Mary».

Michelle Dockery (lady Mary Crawley)

Hun er for norske TV-seere mest kjent som 'Lady Mary', men etter hvert dukker hun opp i en helt ny serie, i kompaniskap med en av regissørene bak bl.a. 'Broen'

Foto: Johan E. Bull / NRK

– Er det greit å gi seg etter seks år?

– Det er det, men jeg kommer til å savne det forferdelig. Det har vært familien min i seks år. Selv om det er trist, føles det også godt. Det har vært en kjempeprestasjon fra alle, og det føles riktig, det føles som det er det riktig tidspunktet å avslutte på, sier Dockery.

Selv er hun i gang med en helt ny TV-serie som har fått navnet «Good Behaviour», sammen med den danske regissøren Charlotte Sieling, kjent fra serier som «Krøniken», «Broen» og «Forbrytelsen».

–– Det gleder jeg meg stort til, jeg er kjempefan av arbeidet hennes. Jeg skal spille en fantastisk karakter, en kompleks kvinne – igjen. Serien er satt til moderne tid, og er ganske annerledes (fra «Downton Abbey»), avslører Dockery.

(Saken fortsetter etter videoklippet)

"Kjøkkenskuespillerne" Sophie McShera (Daisy Mason) og Lesley Nicol (Mrs. Patmore) forteller om noen svært stramme øyeblikk fra de tidligste sesongene av "Downton Abbey".

"Kjøkkenskuespillerne" Sophie McShera (Daisy Mason) og Lesley Nicol (Mrs. Patmore) forteller om noen svært stramme øyeblikk fra de tidligste sesongene av "Downton Abbey".

Håper på å få spille psykopat

Mannen bak en av seriens mørkere roller, lakeien «Thomas Barrow», Robert James-Collier håper nå å få spille det han mener er en helt annen type rolle.

Thomas Barrow (Rob James-Collier) i Downton Abbey

Robert James-Collier som har spilt lakeien 'Thomas Barrow' i seks år, håper nå på å få spille psykopat i sin neste rolle.

Foto: ITV

– Jeg vil spille noe helt annet enn Thomas. Han var fantastisk å spille, men den neste rollen bør være annerledes. Som skuespiller er det det du ønsker.

– Hva vil være den perfekte rollen som erstatning for «Thomas»?

– Jeg ... kunne tenke meg å spille noe i nåtid. Kanskje en psykopat? Noen som er litt gal? Det kunne være ålreit å spille, en som ikke er så annerledes fra meg selv, ler han.

Fanskaren må venne seg til å se både herskap og tjenere fra «Downton» i noen svært annerledes, og noen ikke fullt så annerledes roller fremover.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.