NRK Meny
Normal

Skuespillerne tvitrer farvel med Downton Abbey

Den aller siste episoden av suksesserien er under innspilling. Nå deler skuespillerne sine avskjedsbilder fra settet på nett.

US-BEHIND-THE-SCENES-OF-THE-GETTY-IMAGES-PORTRAIT-STUDIO-POWERED

MOT SLUTTEN: Downton Abbey-skuespillerne Joanne Froggatt, Penelope Wilton, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, og Elizabeth McGovern fotografert tidligere denne måneden.

Foto: Jesse Grant / Afp

I disse dager spilles den aller siste episoden av sjette og siste sesong av kostymedramaserien Downton Abbey inn.

Trolig til manges fortvilelse. Serien er en seersuksess som blir vist i over hundre land, og på NRK har den hatt opp mot 700 000 seere per episode.

At det går ubønnhørlig mot slutten dokumenteres nå av flere av seriens skuespillere av de siste dagene på settet på Twitter og Instagram under hashtaggen 'LastDaysOnDownton', skriver dr.dk.

– Farvel, McGonneville

Elizabeth McGovern, som spiller Lady Cora, har hatt sin siste innspillingsdag og har blant annet delt et følelsesladd bilde av seg selv og en av hennes døtre i serien – Lady Mary (spilt av Michelle Dockery).

Laster Twitter-innhold

Det siste bildet hun har delt er av henne selv sammen med en barbeint Hugh Bonneville, som spiller ektemannen hennes Robert Crawley i serien.

– So long, McGonneville, skriver hun i tweeten, og bruker dermed kjælenavnet Downton-fans har brukt om paret ved å smelte sammen etternavnene deres McGovern og Bonneville.

Laster Twitter-innhold

Hedrer kollegene

Joanne Froggatt spiller stuepiken Anna Bates, og har flittig tvitret om sine siste dager på settet. Hun har blant annet lagt ut et bilde av Anna sammen med ektemannen John Bates, kammertjeneren som spilles av Brendan Coyle.

Laster Twitter-innhold

I tillegg har Froggatt delt mange bilder av personene som jobber bak kameraene på serien, som hun omtaler som helter.

Laster Twitter-innhold

– Vil savne seriemammaen

De to tvillingene Oliver og Zac Barker har delt på rollen som vesle George Crawley sønnen til Mary Crawley (spilt av Michelle Dockery). Etter to år på Downton Abbey-settet, la moren deres, Clare Barker ut et avskjedsbilde av guttene med sin «seriemor».

Laster Twitter-innhold

– Farvel Downton Abbey, det har vært de beste to årene noensinne, skriver hun.

Den sjette og siste sesongen forventes å starte på britiske tv-skjermer i september. Seriens siste episode finner sted julaften 1927, ifølge dr.dk.

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp