- Godt å støtte seg til Didrik

Brødrene Emil og Didrik Solli-Tangen opptrer for første gang sammen på TV. Det ble spesielt spennende for yngstemann Emil som i tillegg får sin TV-debut på lille julaften.

Didrik og Emil Solli-Tangen

Didrik og Emil Solli-Tangen får sin TV-debut på NRK lille julaften med «O helga natt». .

Foto: Kristian Rostad / NRK

Emil Solli-Tangen har gått i brorens fotspor og studert ved musikkskolen Barratt Due og er sett på som et stort talent innen opera. Sammen debuterer brødrene på et av årets mest sette program, «Kvelden før kvelden» med Trond-Viggo Torgersen og Hilde Hummelvoll.

– Vi har gjort mange konserter sammen, men de har vært innenfor Grenlandsområdet. Så dette blir første gang vi opptrer offentlig sammen for et større publikum, forteller Didrik til NRK.no.

Nervøs før TV-debuten

Brødrene opptrer sammen med koret Oslo Soul Children og synger «O helga natt». Det yngste bladet Solli-Tangen kjente nervene godt i forkant for TV-debuten.

– Det var veldig uvant med alle kameraene, men jeg får jo en mye bedre forståelse av hva Didrik har vært igjennom det siste året. Jeg pleier å være ganske løs og ledig når jeg opptrer, men var nok kanskje litt stivere enn normalt i dag, forteller Emil før han legger til:

– Det var i hvert fall godt å støtte seg til en som har såpass mye erfaring som Didrik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emil og didrik solli tangen

Under prøvene ble det tid til diskusjoner om fremføringen.

Flere prosjekter på gang

Brødrene går med planer om å utvide samarbeidet til neste år. Og det er ingen sjanse for at konkurranseinstinktet går på bekostning av karrieren.

– Det er egentlig lite konkurranse oss i mellom, i hvert fall på scena. De store brødreduellene tar vi nok ut på andre arenaer. Vi trives veldig godt i hverandres selskap og jobber bra sammen, så vi kommer til å gjøre flere jobber fremover, forteller Didrik.

– Og så utfyller vi hverandre godt, eller nei, det stemmer vel egentlig ikke. Der jeg pleier å drite meg ut, pleier Emil å gjøre det samme, så vi er nok ganske like.

Gleder seg til julefri

Emil og Didrik solli Tangen

Brødrene sang med barnekoret Oslo Soul Children

Etter et langt og hektisk år med Grand Prix, eksamener og uttallige konserter, ser brødrene frem til å ta en etterlengtet juleferie.

– Jula står veldig sterkt hjemme hos oss så det blir godt med julefri. Moren vår er veldig flink til både å pynte og lage mat, så vi har gode tradisjoner å reise hjem til. Jula er samlingspunktet for hele familien og veldig viktig for oss, forteller Didrik.

– Dessuten elsker vi julemusikk, så vi setter gjerne på de første juleplatene i oktober, forklarer Emil mens Didrik hoderystende gir utrykk for hva han mener.

Kulturstrøm

 • Pulitzerpris for Floyd-video

  17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en pulitzerpris.

  Darnella Frazer ble vitne til hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd inntil han døde av oksygenmangel.

  Videoen understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet, heter det i begrunnelsen.

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur