Normal

- Godt å støtte seg til Didrik

Brødrene Emil og Didrik Solli-Tangen opptrer for første gang sammen på TV. Det ble spesielt spennende for yngstemann Emil som i tillegg får sin TV-debut på lille julaften.

Didrik og Emil Solli-Tangen

Didrik og Emil Solli-Tangen får sin TV-debut på NRK lille julaften med «O helga natt». .

Foto: Kristian Rostad / NRK

Emil Solli-Tangen har gått i brorens fotspor og studert ved musikkskolen Barratt Due og er sett på som et stort talent innen opera. Sammen debuterer brødrene på et av årets mest sette program, «Kvelden før kvelden» med Trond-Viggo Torgersen og Hilde Hummelvoll.

– Vi har gjort mange konserter sammen, men de har vært innenfor Grenlandsområdet. Så dette blir første gang vi opptrer offentlig sammen for et større publikum, forteller Didrik til NRK.no.

Nervøs før TV-debuten

Brødrene opptrer sammen med koret Oslo Soul Children og synger «O helga natt». Det yngste bladet Solli-Tangen kjente nervene godt i forkant for TV-debuten.

– Det var veldig uvant med alle kameraene, men jeg får jo en mye bedre forståelse av hva Didrik har vært igjennom det siste året. Jeg pleier å være ganske løs og ledig når jeg opptrer, men var nok kanskje litt stivere enn normalt i dag, forteller Emil før han legger til:

– Det var i hvert fall godt å støtte seg til en som har såpass mye erfaring som Didrik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emil og didrik solli tangen

Under prøvene ble det tid til diskusjoner om fremføringen.

Flere prosjekter på gang

Brødrene går med planer om å utvide samarbeidet til neste år. Og det er ingen sjanse for at konkurranseinstinktet går på bekostning av karrieren.

– Det er egentlig lite konkurranse oss i mellom, i hvert fall på scena. De store brødreduellene tar vi nok ut på andre arenaer. Vi trives veldig godt i hverandres selskap og jobber bra sammen, så vi kommer til å gjøre flere jobber fremover, forteller Didrik.

– Og så utfyller vi hverandre godt, eller nei, det stemmer vel egentlig ikke. Der jeg pleier å drite meg ut, pleier Emil å gjøre det samme, så vi er nok ganske like.

Gleder seg til julefri

Emil og Didrik solli Tangen

Brødrene sang med barnekoret Oslo Soul Children

Etter et langt og hektisk år med Grand Prix, eksamener og uttallige konserter, ser brødrene frem til å ta en etterlengtet juleferie.

– Jula står veldig sterkt hjemme hos oss så det blir godt med julefri. Moren vår er veldig flink til både å pynte og lage mat, så vi har gode tradisjoner å reise hjem til. Jula er samlingspunktet for hele familien og veldig viktig for oss, forteller Didrik.

– Dessuten elsker vi julemusikk, så vi setter gjerne på de første juleplatene i oktober, forklarer Emil mens Didrik hoderystende gir utrykk for hva han mener.

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.