NRK Meny
Normal

- Godt å støtte seg til Didrik

Brødrene Emil og Didrik Solli-Tangen opptrer for første gang sammen på TV. Det ble spesielt spennende for yngstemann Emil som i tillegg får sin TV-debut på lille julaften.

Didrik og Emil Solli-Tangen

Didrik og Emil Solli-Tangen får sin TV-debut på NRK lille julaften med «O helga natt». .

Foto: Kristian Rostad / NRK

Emil Solli-Tangen har gått i brorens fotspor og studert ved musikkskolen Barratt Due og er sett på som et stort talent innen opera. Sammen debuterer brødrene på et av årets mest sette program, «Kvelden før kvelden» med Trond-Viggo Torgersen og Hilde Hummelvoll.

– Vi har gjort mange konserter sammen, men de har vært innenfor Grenlandsområdet. Så dette blir første gang vi opptrer offentlig sammen for et større publikum, forteller Didrik til NRK.no.

Nervøs før TV-debuten

Brødrene opptrer sammen med koret Oslo Soul Children og synger «O helga natt». Det yngste bladet Solli-Tangen kjente nervene godt i forkant for TV-debuten.

– Det var veldig uvant med alle kameraene, men jeg får jo en mye bedre forståelse av hva Didrik har vært igjennom det siste året. Jeg pleier å være ganske løs og ledig når jeg opptrer, men var nok kanskje litt stivere enn normalt i dag, forteller Emil før han legger til:

– Det var i hvert fall godt å støtte seg til en som har såpass mye erfaring som Didrik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emil og didrik solli tangen

Under prøvene ble det tid til diskusjoner om fremføringen.

Flere prosjekter på gang

Brødrene går med planer om å utvide samarbeidet til neste år. Og det er ingen sjanse for at konkurranseinstinktet går på bekostning av karrieren.

– Det er egentlig lite konkurranse oss i mellom, i hvert fall på scena. De store brødreduellene tar vi nok ut på andre arenaer. Vi trives veldig godt i hverandres selskap og jobber bra sammen, så vi kommer til å gjøre flere jobber fremover, forteller Didrik.

– Og så utfyller vi hverandre godt, eller nei, det stemmer vel egentlig ikke. Der jeg pleier å drite meg ut, pleier Emil å gjøre det samme, så vi er nok ganske like.

Gleder seg til julefri

Emil og Didrik solli Tangen

Brødrene sang med barnekoret Oslo Soul Children

Etter et langt og hektisk år med Grand Prix, eksamener og uttallige konserter, ser brødrene frem til å ta en etterlengtet juleferie.

– Jula står veldig sterkt hjemme hos oss så det blir godt med julefri. Moren vår er veldig flink til både å pynte og lage mat, så vi har gode tradisjoner å reise hjem til. Jula er samlingspunktet for hele familien og veldig viktig for oss, forteller Didrik.

– Dessuten elsker vi julemusikk, så vi setter gjerne på de første juleplatene i oktober, forklarer Emil mens Didrik hoderystende gir utrykk for hva han mener.

Kulturstrøm

  • Politiet undersøker Avicii-dødsfall

    Politiet i Oman undersøker dødsfallet til den svenske DJ-en, musikeren og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii. – Vi har ikke mer informasjon om dødsfallet ennå, men jobber videre med det. Det er en prioritert sak, sier politiet til Expressen.

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold