Didrik tar et steg til siden

Didrik Solli-Tangen tar et steg til siden fra operaen og gir ut sitt første album med popmusikk.

Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen er klar med debutplata.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Didrik Solli-Tangen: «Guilty Pleasures»

Didrik Solli-Tangen albumdebuterer med «Guilty Pleasures».

Foto: Plateomslag
Didrik Solli-Tangen under finalen i Eurovision Song Contest

Didrik Solli-Tangen på scenen under finalen i Eurovision Song Contest i Telenor Arena.

Foto: Kim Erlandsen / NRK
Diane Warren

Diane Warren har vunnet mange store utmerkelser for sin musikk. Nå har hun også skrevet for Didrik Solli-Tangen.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS
I februar i år ga Silje Nergaard ut ny plate.

Solli-Tangen har blant andre også samarbeidet med Silje Nergaard på sin nye plate.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX
Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen, her i Beat for Beat, er en klassisk skolert sanger som har tatt et steg til siden fra operastudiene for å gi ut en pop-plate.

Foto: Erik Dyrhaug

I dag albumdebuterer Melodi Grand Prix-vinner Didrik Solli-Tangen med plata «Guilty Pleasures».

Les også: Didriks nye låt flopper

Lang prosess

Porsgrunns-gutten som vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med melodien «My heart is yours» tidligere i år kom på en 20. plass i Eurovision-finalen. Nå har han lagt studiene i klassisk sang ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo til side en periode for å lansere sitt første popalbum.

Til NRK forteller han at det har vært en lang prosess å velge ut hvilke melodier som skulle være med på albumet, og at han har hatt flere gode hjelpere i prosessen.

- Jeg har holdt på med det i hele sommer og så fikk vi en avtale med Universal og da fikk jeg litt hjelp av Petter Singsaas med å velge ut hva som skulle bli de ti endelige låtene. Men det var også noen som ble til under prosessen, blant annet melodien «Cold words», som jeg skrev sammen med Silje Nergaard, forteller Solli-Tangen.

Mange gode hjelpere

I tillegg har han hatt hjelp fra blant andre Grand Prix-kamerat Alexander Rybak og den internasjonal kjente låtskriveren Diane Warren, som tidligere har skrevet låter for store artister som blant andre Celine Dion, LeAnn Rimes, Trisha Yearwood, Toni Braxton og Aerosmith.

I tillegg har han også fått hjelp av Hans Christian Helgesen og Hanne Sørvåg på låtskriversiden.

Solli-Tangen er en skolert sanger som er i ferd med å utdanne seg til å bli operasanger, men har tatt et steg til siden for å lage popmusikk.

- Operaen er en ting jeg kommer til å vende tilbake til, men det er ikke hver dag man får lov til å lage et album, så da gjør jeg jo det, forteller han og sier han måtte følge opp suksessen i Grand Prix på den nye plata.

- Jeg måtte følge opp det som var med i Grand Prix, og det var jo mange som mente at det var «ganske opera», selv om jeg ikke syntes det. Så nå har jeg fulgt den mer kommersielle veien, så får vi se hvor det bærer.

- Litt for min egen skyld

- Ville ikke dette vært en fin anledning for å gjøre operaen mer kjent blant de unge?

- Jo jeg kunne det, og har hatt veldig lyst til det også, men det har jo også vært en drøm fra mine yngre dager, det å lage ei pop-plate, så jeg gjør det nok litt for min egen skyld også, smiler Solli-Tangen.

Da Didrik Solli-Tangen sang «My heart is yours» under Grand Prix fikk han gjennomgå litt for sin Engelsk-uttale. Men dette er blitt rettet på til den nye plate utgivelsen.

Har ikke lagt bort studiene for godt

- Jeg har blant annet jobbet en del med Kim Bergseth og Laila Samulesen, og de er utrolig nøye på dette med uttale, så jeg får ikke slippe billig unna der.

Solli-Tangen håper folk vil kjøpe plata men også høre ham live framover, men har ikke lagt bort studiene av den klassiske musikken.

- De ligger ganske nære, så det er bare å hive det fra hylla og ned på skolebenken igjen. Skolen er der igjen til høsten, så det er fullt mulig å starte opp igjen da. Så vi får se hva som skjer.

Dette er melodiene på den nye plata:

1. «Compass»
2. «Your Song»
3. «Daughters»
4. «Nighthawk Diner»
5. «Best Kept Secret»
6. «When Words Won't Come»
7. «You»
8. «Released»
9. «Next to You»
10. «Cold Words»
11. «My Heart is Yours»

Video Didrik Solli-Tangen i Morgennytt

VIDEO: Didrik Solli-Tangen i Morgennytt.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix