Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Alkohol gjør noe med stemningen og er en naturlig del av mange sosiale settinger. Men hvor går grensen mellom å like alkohol og å være alkoholiker? Og hvorfor er det så vanskelig å være ærlige når vi synes noen drikker for mye, spør programleder Helene Sandvig. Programleder Truls Pedersen lærer knep for å klatre bedre. Klatrer Tina Johnsen tar han med på bratte utfordringer innendørs og ute i naturen. Hvor ofte trenger man egentlig å vaske håret med shampoo? "No poo" - alternativene til hyppig shampoobruk brer om seg.

TV og radio

Br. helseserie. Skjeve bryster, en vridd penis, kviser i hodebunnen og en rumpe som verker, står på legenes arbeidsliste i dag. Dawn og Pixie stiller opp til mammografi for å finne ut hvilken metode som fungerer best til å oppdage brystkreft i en tidlig fase. Dessuten får vi høre hvordan det er å leve med narkolepsi. (Embarrassing Bodies) Sesong 4A (8:9)
Svensk dokumentarserie. Hanna Hellquist vil helst slippe å bli gammel. Det virker så forferdelig kjedelig. Hun møter Alex Schulman som tenker på døden hvert femte minutt, og 83 år gamle Yvonne Lombard som nyter tilværelsen med sjokolade og rødvin. Kanskje Hanna skal planlegge sin egen begravelse? (8:8)
Br. livsstilsserie. Jon vil gjerne at han og kjæresten skal bo sammen, men Rob er ikke klar til å flytte ut fra barndomshjemmet enda. Det er ikke alltid så enkelt å bli voksen. (Hotel Mum and Dad) (6:6)

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)