Hopp til innhold

Springsteen utsolgt på 24 minutter

«The Boss» har fortsatt draget. 66-åringen solgte ut Ullevaal stadion på svært kort tid torsdag morgen.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteens spilte i Cleveland, Ohio tirsdag denne uken. I juni kommer han til et utsolgt Ullevål stadion.

Foto: Tony Dejak / Ap

I forrige uke ble det kjent at Bruce Springsteen & The E Street Band skal spille på Ullevaal stadion 29. juni.

I morges klokken 09 ble billettene lagt ut for salg, og ikke overraskende ble det hard rift om dem.

Tidlig kø spilte ingen rolle

– Klokken 0924 var alle billettene borte, sier markedsdirektør Tormod Olsen i Billettservice.

Det ble lagt ut 30.100 billetter, opplyser Live Nation. Dermed ble det solgt 20 billetter i sekundet fram til det var tomt.

Olsen forteller at billettsalget forløp uten noen tekniske utfordringer. Han forklarer at man ikke hadde noen bedre sjanse til å få billetter dersom man stilte seg i kø på Billettservice sine nettsider lenge før salget åpnet.

– Køen nullstilles klokka 0900, så det spiller ingen rolle om du stiller deg i kø klokka 0800 eller 0859, sier Olsen.

Også da Springsteen spilte tre konserter i Norge i 2012, var det hard kamp om billettene: 84.000 billetter ble da revet bort på bare to timer.

Arrangør Live Nation avviser overfor VG at det kan bli noen ekstrakonsert i Norge. Samtidig ble det klart i dag at Springsteen spiller ekstrakonsert på Ullevi i Gøteborg.

Reagerer på prisene

Det har blitt reist kritiske spørsmål rundt billettprisene til Springsteen. De dårligste billettene ble lagt ut for 800 kroner, noe som er vesentlig dyrere enn de billigste billettene under konsertene i København og Gøteborg.

Dette førte til at Arbeiderpartiets Jan Bøhler – på oppfordring fra NRK Ukeslutt – lagde en egen sang til Springsteen om tematikken, nemlig «Hva skjer'a Bruce»:

Ap-politiker Jan Bøhler tok utfordringen fra NRK Ukeslutt og laget en sang om Bruce Springsteen og billetprisene på «The Boss'» norgeskonsert.

Springsteen har siden sitt gjennombrudd med «Born To Run» (1975) vært en av rockens aller største artister, og er elsket av både fans og kritikere. Springsteen har solgt over 120 millioner plater på verdensbasis, og ga ut sin foreløpig siste plate, «High Hopes», i 2014.

Øvelse foran konserten m Bruce Springsteen
Bruce Springsteen og Steven van Zandt spilte «We Shall Overcome».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.