Bruce Springsteen til Norge

Bruce Springsteen & The E Street Band skal spille på Ullevaal Stadion i sommer.

Spilte for 22.000 i regnvær.

Bruce Springsteen & The E Street Band under en av hans konserter på Koengen i Bergen i 2012.

66-åringen fra New Jersey gjester Ullevaal Stadion den 29. juni som en del av sin «The River Tour». Turneen er hans første på to år, og ble sparket i gang i Pittsburgh i USA for et par uker siden.

Norgesvenn

Springsteen er kjent for å være raus med sine mange norske fans. Han spilte to ytterst utsolgte konserter i Telenor Arena i april 2013, noe som var Springsteens 16. besøk i Norge.

Konserten ble belønnet med terningkast fem av NRK, og Bruce ble hyllet for å skape en fullverdig festaften for flere enn fanatikerne.

Og da Springsteen besøkte Norge i 2012, spilte han hele tre konserter: Én på Valle Hovin i Oslo og to på Koengen i Bergen. 84.000 billetter ble da revet bort på bare to timer.

Billettsalget til årets konsert starter torsdag 25. februar. Det er ikke opplyst hvor mange billetter som legges ut for salg, men da One Direction spilte på Ullevål Stadion i fjor sommer, var det 31.000 publikummere tilstede.

Spiller hele The River?

Turneen har fått navnet «The River Tour» for å markere at det i mai er 35 år siden dobbeltalbumet «The River» kom ut. Ved turnéstarten spilte Springsteen plata i sin helhet, men det er ikke kjent om han vil gjøre dette også på europaturnéen.

Springsteen har siden sitt gjennombrudd med «Born To Run» (1975) vært en av rockens aller største artister, og er elsket av både fans og kritikere. Springsteen har solgt over 120 millioner plater på verdensbasis, og ga ut sin foreløpig siste plate, «High Hopes», i 2014.

Bruce Springsteen og Steven van Zandt spilte «We Shall Overcome».

Kulturstrøm

 • Furuholmen med ny utstilling

  Magne Furuholmen takket nylig nei til gjenvalg som styreleder for Festspillene i Bergen, fordi han ønsket å vie mer tid til egen kunst. 1. juni åpner han stor separatutstilling. Utstillingen «Ignis» i Telemarksgalleriet på Notodden viser et omfattende utvalg nye verk innen grafikk og skulptur – blant annet en stor installasjon med skulpturer i steingods.

  Magne Furuholmen
  Foto: Janne Aateigen / NRK
 • Fant Aretha Franklins testament

  Da Aretha Franklin døde i fjor sommer opplyste familien og advokatene hennes at hun ikke etterlot seg noe testament. Denne måneden har det imidlertid dukket opp flere testamenter i Franklins håndskrift. To av dem ble hentet fram fra et låst skap etter at nøkkelen til skapet ble funnet. Det tredje og nyeste dokumentet er fra mars 2014 (NTB).

  PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
  Foto: Handout . / Reuters
 • Spiller 113 karakterer i ny film

  «Rutete Ninja», oppfølgeren til «Terkel i knipe», hadde den største kinoåpningen noen sinne i Danmark, ifølge Cinema. Slik lagde Herman Flesvik de norske stemmene til animasjonsfilmen der han snakker for alle de 113 forskjellige karaktererene.

  Herman Flesvig har 113 forskjellige stemmer i den nye kinofilmen «Rutete ninja». For å spille inn alle stemmene, var han i studio i over en måned.