NRK Meny
Normal

Bruce Springsteen til Norge

Bruce Springsteen & The E Street Band skal spille på Ullevaal Stadion i sommer.

Spilte for 22.000 i regnvær.

Bruce Springsteen & The E Street Band under en av hans konserter på Koengen i Bergen i 2012.

66-åringen fra New Jersey gjester Ullevaal Stadion den 29. juni som en del av sin «The River Tour». Turneen er hans første på to år, og ble sparket i gang i Pittsburgh i USA for et par uker siden.

Norgesvenn

Springsteen er kjent for å være raus med sine mange norske fans. Han spilte to ytterst utsolgte konserter i Telenor Arena i april 2013, noe som var Springsteens 16. besøk i Norge.

Konserten ble belønnet med terningkast fem av NRK, og Bruce ble hyllet for å skape en fullverdig festaften for flere enn fanatikerne.

Og da Springsteen besøkte Norge i 2012, spilte han hele tre konserter: Én på Valle Hovin i Oslo og to på Koengen i Bergen. 84.000 billetter ble da revet bort på bare to timer.

Billettsalget til årets konsert starter torsdag 25. februar. Det er ikke opplyst hvor mange billetter som legges ut for salg, men da One Direction spilte på Ullevål Stadion i fjor sommer, var det 31.000 publikummere tilstede.

Spiller hele The River?

Turneen har fått navnet «The River Tour» for å markere at det i mai er 35 år siden dobbeltalbumet «The River» kom ut. Ved turnéstarten spilte Springsteen plata i sin helhet, men det er ikke kjent om han vil gjøre dette også på europaturnéen.

Springsteen har siden sitt gjennombrudd med «Born To Run» (1975) vært en av rockens aller største artister, og er elsket av både fans og kritikere. Springsteen har solgt over 120 millioner plater på verdensbasis, og ga ut sin foreløpig siste plate, «High Hopes», i 2014.

Bruce Springsteen og Steven van Zandt spilte «We Shall Overcome».