Springsteen-billetter dyrest i Norge

Billettene til den kommende konserten med «The Boss» er billigere andre steder. Arrangøren: – Krona er vår verste fiende.

Bruce Springsteen

PROBLEMET: Ifølge konsertarrangøren er den svake krona årsaken til at publikum må ut med mer penger.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Gårsdagens annonsering av det kommende besøket av Bruce Springsteen i sommer kom ikke med ren glede.

Billettprisene har skapt reaksjoner fordi du må ut med 1500 kr for de beste ståplassene.

Dyrest i Norden

Nå viser det seg at billettprisene her i landet er dyrest i Skandinavia. Dersom du vil få med deg Springsteen til en billig penge med best mulige plasser, er nemlig Sverige snillest mot lommeboka.

Konverterer du deres dyreste pris på 995 kr til dagens kronekurs, havner du på 1013 norske kroner. I Danmark er prisen 1226 norske kroner for de samme plassene.

Høyeste billettpris for Bruce Springsteen-konserter:

Land og kapasitet

Høyeste billettpris

Konvertert til NOK

Norge (Ullevål Stadion, 30 000 tilskuere)

1500 NOK

1500 kr

Sverige (Ullevi, 70 000 tilskuere)

995 SEK

1045 kr

Danmark (Telia Parken, 50 000 tilskuere)

Ca. 950 DKK*

Ca. 1262 kr*

*Billettpris er oppgitt med en avgift på 40 DKK, da prisene er oppgitt uten gebyr. Danske Ticketmaster oppgir imidlertid at de opererer vanligvis med 10-40 kr i billettavgift.

Laveste billettpris for Bruce Springsteen-konserter:

Land og kapasitet

Laveste billettpris

Konvertert til NOK

Norge (Ullevål Stadion, 31 000 tilskuere)

800 NOK

800 kr

Sverige (Ullevi, 70 000 tilskuere)

510 SEK

536 kr

Danmark (Telia Parken, 50 000 tilskuere)

Ca. 560 DKK*

Ca. 744 kr*

*Billettpris er oppgitt med en avgift på 40 DKK, da prisene er oppgitt uten gebyr. Danske Ticketmaster oppgir imidlertid at de opererer vanligvis med 10-40 kr i billettavgift.

Svak krone ødelegger

Ifølge konsertarrangør Rune Lem i Live Nation er økonomien hovedproblemet, blant flere.

Rune Lem i Gunnar Eide Concerts

Rune Lem er daglig leder i Live Nation, som arrangerer konserter med navn som Paul McCartney, Muse, Adele og Bruce Springsteen.

Foto: Paal Audestad / Scanpix

– Valutakursen er den store fienden vår, rett og slett, sier han til NRK, og forteller at den har påvirket bookingen mye siden krona gradvis ble svakere etter november 2014.

– Det har også ført til at vi mistet Beyoncé. Det hadde rett og slett blitt for dyrt å arrangere konsert med henne i sommer, sier han.

Mindre publikum, høyere pris

Lem trekker også fram sviktende platesalg som én årsak til at artistene nå tar seg bedre betalt. En annen er konsertens plassering.

NFL-SUPERBOWL/ Beyonce, Martin and Mars perform during the half-time show at the NFL's Super Bowl 50 between the Carolina Panthers and the Denver Broncos in Santa Clara

KOMMER IKKE: Beyoncé droppet turen innom Norge i sommer, men skal opptre i både Sverige og Danmark. Her under årets Super Bowl.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

– Bygningsarbeid på Valle Hovin gjør at det ikke er mulig å ha konserten der. Derfor må vi bruke Ullevål Stadion, som har plass til mindre antall mennesker å fordele kostnadene på, sier han.

Lem informerer om at de skal ha møte med byrådet i Oslo for å diskutere saken nærmere.

Øvelse foran konserten m Bruce Springsteen

Kulturstrøm

 • Fire finalister tegner The Whale

  37 arkitektteam fra hele verden meldte interesse for å tegne det nye kommunesenteret på Andøya, The Whale. De fire finalistene er de norske kontorene Snøhetta og Reiulf Ramstad, og danske Dorte Mandrup. Den fjerde finalisten er et dansk/norsk samarbeid der BIG har gått sammen med ungt norsk miljø, ELEMENT, skriver Norske arkitekters landsforbund.

  Ideskisse til The Whale på Andøya
  Foto: Ralph Appelbaum Associates
 • Sirkus i møte med Stortinget

  De to gjenlevende sirkusene i Norge, Arnardo og Agora, frykter for bransjens eksistens. Onsdag møter de i Stortinget for å be om avgiftslettelse. De trekker blant annet fram utfordringer som økte kostnader til bompenger og ferger – og lang saksbehandlingstid for artister og arbeidere i Utlendingsdirektoratet. (NTB)

  Sirkus Arnardo
  Foto: Stig Jaarvik
 • Deathprod til Operaen

  Eks-Motorpsycho-musiker Helge Sten aka Deathprod, kommer med sin første soloplate på 15 år. Han gjør svært sjelden konserter, men i november spiller han på Operaen. Der spiller også blant andre Astrid S, Thomas Dybdahl og Janove i år.

  Helge Sten, Arve Henriksen og Ståle Storløkken
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix