Springsteen-billettpriser vekker reaksjoner

I juni vender «The Boss» tilbake til Norge for å holde konsert. Det blir ingen billig affære for dem som ønsker å dra. – Spikeren i kista for rocken, sier Springsteen-ekspert.

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen (2012)

DYRT: 29. juni vender Bruce Springsteen og The E Street Band tilbake til Norge. De skyhøye billettprisene har skapt reaksjoner. Her fra Springsteens konsert på Koengen i Bergen i 2012.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Adele, Justin Bieber, Iron Maiden, Rihanna og Muse er blant artistene som holder konserter i Norge i år, men alle tilbyr billigere billetter enn sjefen selv, Bruce Springsteen.

I går ble det klart av 66-åringen skal gjeste Ullevål stadion 29. juni med The E Street Band, og på Billettservice må du ut med 1500 kroner for de beste plassene, mens en sitteplass koster 1000 og en ståplass lenger unna scenen koster 800 kroner.

Hans-Olav Thyvold er en stor fan av Bruce Springsteen og har selv skrevet boken «Bruce Springsteen – den siste amerikaner». Han hadde ikke fått med seg billettprisene da NRK ringte, men likte dem mildt sagt ikke.

– Jeg reagerte vel først og fremst på at det var Bruce Springsteen, som har profilert seg veldig ofte i karrieren på å holde billettprisene nede, sier han.

– Spiker i kista

Ifølge Thyvold er disse billettprisene en ny spiker i kista til rock-and-roll, hvor stadig flere eldre artister skal melke det siste som er igjen av deres karriere.

– Rocken er ganske stein død men Bruce Springsteen er ikke på langt nær den verste. Guns N' Roses skal ha 2000–2500 kroner for billettene sine på USA-turneen. Gud vet hva de skal ha om de kommer til Norge, sier Thyvold.

Både Rihanna og Iron Maiden krever mer enn Springsteen for de beste billettene, men tilbyr også billigere billetter enn den 66 år gamle amerikaneren.

Trist

Jan Bøhler

TRIST: Jan Bøhler liker ikke de høye billettprisene og sier han vet om flere ungdommer i Oslo som ikke vil ha råd til å dra på konserten.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Springsteen, som selv har bygd en karriere på å skildre hverdagen til vanlige arbeidere, møter motbør fra «sine egne».

Arbeiderpartipolitiker Jan Bøhler har et stort engasjement for kulturaktiviteter i Groruddalen i Oslo. Han forteller at han har møtt mange som vil bli svært skuffet over de høye billettprisene.

– Jeg syns det er trist for jeg vet om mange ungdommer som liker Bruce Springsteen og som gjerne skulle vært på konsert med han, men som ikke vil kunne komme seg dit, sier han.

– Jeg håper egentlig at Springsteen ikke vet om det selv. At det er andre som skal tjene penger; de som lager opplegget og de rammene og økonomien rundt konserten hans, sier Bøhler.

Ikke overrasket

Iron Maiden på Koengen i Bergen

DYRE: Iron Maiden tilbyr billetter til over 2000 kroner, men har også billigere billetter for dem som ønsker.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Roar Bakken står bak den norske fan-nettsiden springsteen.net, og om han sikrer seg en billett til konserten på Ullevål, vil det bli hans 49. Springsteen-konsert.

– Jeg tenker at de som har lyst på Bruce Springsteen-billetter har litt forventninger og vet hva de kan få på en konsert med han. Så får man heller da velge billett deretter.

Billettene til konserten legges ut for salg torsdag neste uke. Konsertarrangør Live Nation ønsker ikke å kommentere billettprisene.

Kulturstrøm

 • Hjertevarmt om å være tenåring

  Komiker Bo Burnhams regidebut «Eighth Grade», handler om generasjon Z og det å vokse opp i et samfunn som er så fokusert på internett. P3s anmelder kaller filmen «varm, morsom og sår » og gir den terningkast fem. Les hele anmeldelsen her.

  Film-Eighth Grade-Free Screenings
  Foto: Linda Kallerus / AP
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.