Hopp til innhold

«Mr. Burns» vender tilbake til The Simpsons etter kontraktkrangel

Stemmeskuespilleren Harry Shearer skal ha lagt uenighetene til side og signert ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Dermed blir det opptil fire nye år med rektor Skinner og Mr. Burns.

Harry Shearer

TILBAKE TIL SPRINGFIELD: Harry Shearer, stemmen bak blant andre Mr. Burns (bildet), ga i mai beskjed om at han ikke ville undertegne ny kontrakt med The Simpsons-skaperne. Nå har han snudd.

Foto: Paul A. Hebert / AP / FOX

Knappe to måneder etter at skuespilleren selv annonserte via sin Twitter-konto at han hadde fått sparken fra den populære animasjonsserien, skal han ha kommet på bedre tanker.

Ifølge Entertainment Weekly har skuespilleren, som har vært en sentral del av The Simpsons-ensemblet siden starten, nå signert en ny fireårskontrakt med TV-selskapet Fox.

Fikk samme avtale som kollegene

Kontrakten skal ifølge nettstedet være den samme som de andre fem hovedrolleinnehaverne signerte tidligere i år, og gjelder for fire sesonger av TV-serien.

I mai var samarbeidet imidlertid langt dårligere, og kontraktsforhandlingene strandet.

Shearer, som også tidligere har kranglet om lønns- og arbeidsbetingelser med produsentene, hevdet selv at han hadde fått sparken fra TV-serien, og at den ville fortsette uten ham.

For at animasjonsserien skulle overholde tidsskjemaet, har produsentene allerede begynt arbeidet med 27. sesong uten Shearer, men det er ikke kjent hvor mye hans fravær blir å merke i kommende sesong.

– Glad for at han vender tilbake

Simpsons-produsent Al Jean kommenterte enigheten med en tredelt Twitter-melding:

«Jeg vil gjerne oppklare en misforståelse. Jeg har nylig blitt fortalt at i den tiden Harry trodde han hadde fem uker fri fra The Simpsons, var jeg ukjent med dette, og ba faktisk om materiale fra ham. Om så er tilfelle, min feil. Jeg er virkelig glad for at han vender tilbake til programmet.»

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Shearer kommenterte selv den siste vendingen i saken med å takke Simpsons-tilhengerne for støtten:

«Sa det til å begynne med, enda mer sant til slutt: takk til Simpsons-fans for støtten, det ville ikke skjedd uten dere!»

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters