Hopp til innhold

Homer Simpson snart klar for direktesending

I «The Simpsons»-episoden som skal sendes 15. mai, skal Homer Simpson direktesendes der han svarer på spørsmål fra seerne.

The Simpsons

THE SIMPSONS: Den gule familien fra Springfield er kjent for de aller fleste som ser på TV. 15. mai skal Homer Simpson svare på spørsmål fra seerne under et direktesendt innslag i episoden.

Foto: Fox

«The Simpsons» er verdens lengstlevende animasjonsserie på TV og runder denne sesongen 590 episoder. Siden starten i 1989 har Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie for mange nesten blitt som egne familiemedlemmer i stua.

Nå tar skaperne av serien nye grep for å lokke seerne tilbake foran tv-skjermen. 15. mai skal nemlig Homer Simpson svare på spørsmål fra seerne under et direktesendt innslag. Det skriver BBC.

– Så vidt jeg vet, er dette første gangen noe slik blir gjort av en animert tv-serie, sier produsent Al Jean.

Annen teknologi

Episoden som sendes 15. mai skal handle om improvisert komedie, og de tre siste minuttene skal vies til Homer Simpson som svarer på seerspørsmål.

Hver episode av «The Simpsons» tar mellom seks og åtte måneder å lage. Derfor må det brukes en annen teknologi enn vanlig for å få til en direktesending, nemlig motion capture-teknologi.

Det fungerer på den måten at skuespilleren får montert en rekke sensorer på ansiktet som registrerer bevegelse, og deretter kan bli overført til en digital modell.

Dan Castellaneta

STEMMEN: Dan Castellaneta har stemmen til en rekke karakterer i The Simpsons, blant annet Homer. I løpet av de 26 årene animasjonsserien har gått på TV, har han fått fire Emmy-priser for sin innsats.

Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
The Simpsons' Hollywoodstjerne

STJERNE: The Simpsons er også hedret med en egen stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Dan Castellaneta, som har stemmen til Homer Simpson, kan derfor svare på spørsmål på direkten, mens seerne ser Homer Simpson.

Produsent Al Jean sier at Homers stemme sammen med Dan Castellanetas bevegelser vil bli skildret gjennom en animert scene.

Han sier også at Homer skal snakke om ting som han kun kan si direkte den dagen episoden vises.

Det kan bety at Homer Simpson vil nevne nyhetshendelser som har skjedd 15. mai for å bevise at sekvensen ikke er spilt inn på forhånd.

Ønsker tilbake seerne

Matt Groening

SKAPER: Matt Groening er mannen bak The Simpsons og holder i år på med den 27. sesongen av serien.

Foto: Chris Pizzello / Ap

Det er TV-kanalen Fox som sender «The Simpsons» i USA, og de oppfordrer seere til å sende inn spørsmål til Homer. Det blir det mulig å gjøre på Twitter uka før episoden skal på lufta.

I en tid hvor flere og flere folk går bort fra lineær-TV og heller velger strømmetjenester som Netflix og HBO, jobber de ulike TV-kanalene med måter å få folk tilbake foran skjermene.

Flere direktesendte programmer skal altså være en slik måte.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.