Hopp til innhold

«Lilyhammer»-Steven vil ikke skuffe fansen

Den overraskende, enorme suksessen til første sesong av NRK-serien «Lilyhammer» har gjort hovedrolleinnehaver og produsent Steven van Zandt redd for å fortsette i gal retning.

Steven Van Zandt

Hovedrolleinnehaver, manusforforfatter og musikkprodusent Steven van Zandt er spent foran den kommende premieren på andre sesong av komiserien Lilyhammer.

Foto: Daniel Eriksen/NRK

Både i Norge og USA hadde første sesong av serien over én million seere per episode, og ble solgt til over 130 land.

Når sesong to av «Lilyhammer» kommer på NRK 23. oktober, håper Steven van Zandt at han fortsatt har med seg fansen.

– «Lilyhammer» ble jo omtrent som en kultserie å regne etter første sesong. Derfor var jeg veldig redd før vi satte i gang med sesong to – vi hadde jo brukt et helt år på å utvikle manuset til «Lilyhammer 1», forteller skuespilleren til NRK.no.

Les også: – Det blir større, råere og gøyere

Jobbet døgnet rundt

Avtalen om en oppfølger ble ikke undertegnet før to måneder forut for opptaksstart. Stramt tidsskjema både før og etter opptaksperioden gjorde at Steven van Zandt og resten av manusforfatterne måtte jobbe døgnet rundt for å bli ferdige i tide.

– Vi fikk en del mer penger til å lage denne sesongen. De er ikke blitt brukt på én stor bilkrasj, men fordelt jevnt ut over hele linjen slik at hele serien har fått seg et løft. Jeg synes virkelig at denne sesongen har blitt bedre enn den første, sier van Zandt.

Les også: Disse har fått en rolle i sesong to

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lilyhammer 2

I andre sesong har Frank Tagliano blitt tvillingpappa, men det hindrer ham ikke i å gjennomføre sine daglige gjøremål.

Foto: Rubicon, NRK

Kjente briter

I tillegg til at den kommende sesongen inneholder flere norske, profilerte skuespillere, har også en gjeng hardbarkede gangstere fra Storbritannia tatt turen over til den norske OL-byen.

– Hehe, vi snakker om en gjeng som er ganske mye verre enn fotballpøbler, som de har blitt omtalt som tidligere, avslører Little Steven.

Nett-TV: Se hele første sesong om igjen her

Tre av gangsterne spilles av etablerte, britiske skuespillere: Alan Ford (bl.a. filmene «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» og «Snatch»), Tony Pitts (3. sesong av «Sherlock») og Paul Kaye (Game of Thrones).

– Alan er legendarisk i sine roller som engelsk gangster. Det skjer litt av hvert i Lillehammer når han kommer til landet, lover van Zandt.

Helt uforutsigbar

Amerikaneren mener det beste med «Lilyhammer» er at serien mangler den forutsigbarheten man får i alle politiseriene som fyller TV-kveldene for tiden med drap, etterforskning og oppklaring.

– Frank (Tagliano, Steven van Zandts rollefigur, journ.anm.) taper like ofte som han vinner. Det er det jeg synes er så gøy med serien, det er umulig å vite hvor det bærer.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistene gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.