Innspillingen av Lilyhammer 2 er i gang

Steven Van Zandt får med seg blant annet Halvbroren-aktuelle Jon Øigarden på sesong to av seersuksessen Lilyhammer. – Da jeg så første sesong tenkte jeg det hadde vært gøy å kunne bli med i en oppfølger, sier han til NRK.no.

Siste scene fra Lilyhammer sesong 1, med Steven Van Zandt (Frank Tagliano) og Ingrid Olava ved piano

Første sesong sluttet med Frank Tagliano og Ingrid Olava, på Flamingo Bar i Lillehammer. Sesong to kommer til å fortsette å følge den lille byens største gangster.

Foto: Skjermdump / NRK/Rubicon

Mandag var første innspillingsdag for sesong to av Steven van Zandt-serien Lilyhammer som ble en suksess – både nasjonalt og internasjonalt.

Van Zandt, eller Little Steven, som Bruce Springsteen-interesserte nordmenn også kjenner ham som, har tidligere uttalt at han vil ha mer kontroll over sesong to, som altså starter nå.

I tillegg til kjente fjes fra forrige sesong, som Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin og Fridtjov Såheim, får Van Zandt med seg flere av Norges fremste skuespillere.

Halvbroren-aktuelle Jon Øigarden har fått en rolle i serien, i tillegg til Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth.

Les: Alt om Lilyhammer sesong 1 her!

Gleder du deg til sesong to av Lilyhammer? Si din mening i kommentarfeltet!

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Else Kåss Furuseth og Henriette Steenstrup blir nye fjes å se i Lilyhammer, sesong to.

Else Kåss Furuseth og Henriette Steenstrup spiller i sesong to av Lilyhammer. (Arkivbilde).

Foto: NTB Scanpix

På NRK i 2013

Her til lands hadde Lilyhammer et snitt på hele 1 054 000 seere. I tillegg ble serien solgt til Netflix, som sørger for distribusjon til USA, Canada og Sør-Amerika.

I sommer røpet Van Zandt overfor NRK.no at over 1,5 millioner hadde sett hele serien ved hjelp av streamingtjenesten.

I tillegg ble serien solgt til Australia, New Zealand, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Sveits, Belgia, Nederland, BBC i England, Irland, Tyrkia, Russland, SVT i Sverige og Israel.

– Rent seermessig har dette vært et eventyr. Serien har et snitt på 1 054 000, og det blir enda høyere om vi regner med alle som har sett den i opptak, sier analysesjef i NRK Kristian Tolonen.

Det er planlagt at åtte episoder skal spilles inn, hver av dem på 45 minutter. Eilif Skodvin er manusforfatter for den Rubicon-produserte serien.

Lilyhammer skal vises på NRK1 i 2013.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Øigarden får jobb på NAV

Arnold Nilsen - Halvbroren

Jon Øigarden, som fortiden er aktuell med «Halvbroren», har fått en rolle i Lilyhammer 2.

Foto: NRK

Jon Øigarden er ny i årets sesong. Ham kommer vi til å få se på NAV-kontoret sammen med Fridtjof Såheim, som spiller Jan Johansen.

– Det er en ganske liten rolle, men det blir sikkert gøy, sier Øigarden til NRK.no.

Opptaksdagene har ennå ikke startet for skuespilleren. Han er spent og innrømmer at tanken om å kunne bli med har streifet ham tidligere.

– Da jeg så første sesong tenkte jeg det hadde vært gøy å kunne bli med i en oppfølger, sier mannen som for tiden spiller Arnold Nilsen i den pågående dramaserien Halvbroren, som du kan se her.

– Oppnådde det ingen dramaserier har gjort før

Selv om det i lang tid har vært kjent at det kommer en sesong to av Lilyhammer, har det store spørsmålet vært tidsskjemaet til Van Zandt. Amerikaneren har mange baller i lufta, blant annet én det står Bruce Springsteen på.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Bruce Springsteen og Little Steven på Lilyhammer-premiere.

Bruce Springsteen og Little Steven under premieren av Lilyhammers første sesong i New York.

Foto: Jason Kempin / Afp

Som gitarist i et av verdens største band har det blitt vanskelig å finne tid til en norsk dramaserie.

Eksternsjef Tone Rønning i NRK er derfor veldig glad for at Steven van Zandt er med både som skuespiller og kreativ bidragsyter.

– Denne dramaserien oppnådde det ingen norsk dramaserie har klart tidligere. Lilyhammer begeistret et stort norsk og internasjonalt publikum. Med sjarm, autentisitet og humor overrasket serien også seere i mange land. Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin har åpnet dører for norsk drama som tidligere har vært stengt, sier en begeistret Rønning.

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.