Hva har vafler med jomfrufødsel å gjøre? En skrivefeil er grunnen til at vi feirer vaffelen i dag. Av Trond Odin Myhre Johansen
Vaffelkjeks med jordbærkrem Kjeksene stekes i vaffeljernet og formes til små skåler som fylles med jordbærkrem av årets jordbær. Denne desserten er lett å like for både store og små.
Sprø vaffel med norsk laks La de tradisjonelle vaflene få en ny vri, og server dem med laks, egg og grønnsaker. Topp med en raus klatt med rømme.
Grove frokostvafler Disse mettende vaflene er laget med grovt hvetemel og er et populært innslag på frokostbordet når du har lyst til å kose deg litt ekstra. De fungerer naturligvis like godt til lunsj eller kveldsmat.
Vafler med brunost Brødrene Price lager vafler med brunost i røren. De serverer dem som en lun, liten dessert med litt friske bær og rømme.
Brødvafler Gammelt brød kan gjenbrukes i vaffelrøren. En super måte å bruke brødet som ellers vil bli kastet.
Potetvafler med rakfisk og syltet rødløk Har du rester av kokte poteter? Bruk dem i potetvafler! Lise Finckenhagen serverer dem med rakfisk og rødløk.
Bananvafler med karamellsaus – Dette er ikke hverdagsmat, men fy så godt det er, sier kokken Christer Rødseth. En super dessert med vafler, fyldig karamellsaus og biter fra brune bananer.
Fem vaffeloppskrifter på vaffeldagen De er søte, sunne og salte, vaflene finnes i mange spennende versjoner. NRK Mat gir fem varianter å velge mellom i anledning vaffeldagen 25. mars. Av Hanne Høyland