Grove frokostvafler

Nystekte grove vafler med syltetøy og bær.

Foto: Marit Hegle

Grove frokostvafler

Disse mettende vaflene er laget med grovt hvetemel og er et populært innslag på frokostbordet når du har lyst til å kose deg litt ekstra. De fungerer naturligvis like godt til lunsj eller kveldsmat.

Slik gjør du

Visp sammen egg og honning. Tilsett halvparten av melken. Ha i alt det tørre. Rør godt til røren er jevn og klumpfri. Tilsett resten av melken og rør sammen. La røren stå på kjøkkenbenken og svelle i 30 minutter før du steker vaflene i et vaffeljern. Tilsett litt mer melk hvis røren er for tykk.

Oppskriften gir cirka 4 plater, og den kan fint dobles hvis du ønsker det.

Spis vaflene nystekte, gjerne med brunost, syltetøy eller friske bær og litt vaniljekesam.

Kilde: Marit Hegle