Brødvafler

Brødvaflene blir klare til servering.

Foto: Fra TV-serien «Matsjokket» / NRK

Brødvafler

Gammelt brød kan gjenbrukes i vaffelrøren. En super måte å bruke brødet som ellers vil bli kastet.

Slik gjør du

Brødkrum

Bryt opp brød i biter og la de tørke på benken. Eller tørk brødet på 60 grader i ovnen til det er helt tørt. Kjør det så i en blender eller annen maskin med kniv slik at du får brødkrum.

Brødvafler

Pisk sammen egg og sukker. Ha i melk. Rør inn det tørre. Avslutt med smeltet smør.

La røren svelle en god halvtime før den brukes. Brødkrummet vil gjøre at røren blir tykkere. Syns du røren er for tykk, ha i litt vann eller melk. Hvis den er for tynn, ha i litt mer mel.

Tips

  • Sukkermengden kan minskes om du ønsker sunnere vafler.

Kilde: Christer Rødseth i TV-serien «Matsjokket»/NRK1