Hopp til innhold

Fem vaffeloppskrifter på vaffeldagen

De er søte, sunne og salte, vaflene finnes i mange spennende versjoner. NRK Mat gir fem varianter å velge mellom i anledning vaffeldagen 25. mars.

Sunne vafler

Sunne vafler med smeltet sjokolade og hasselnøtter fra Richard Nystad. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Foto: Kenn Ole Moen

Klassikeren

Noen ganger er det best å gå for klassikeren. Helt vanlige vafler med syltetøy, rømme og brunost.

Svenske vafler

Det er forskjell på norske og svenske vafler. Svenskene serverer dem gjerne med multekrem. Her får du oppskriften fra begge nasjonaliteter.

Sykehusvafler

Denne oppskriften bruker Rikshospitalet når de lager vafler til barn og voksne som er allergiske mot mel, soya og melk.

Salte vafler

Øyvind Hjelle har oppskriften på vafler som passer til salt mat.

Disse kan du spise med god samvittighet

Vafler med havre- og speltmel, uten egg og melk fra veganerkokk Richard Nystad. Han serverer dem med smeltet sjokolade og hasselnøtter.