Laster innhold, vennligst vent..
Potetvafler med rakfisk og syltet løk

Potetvafler med rømme, rakfisk, syltet rødløk, gressløk og purre.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Potetvafler med rakfisk og syltet rødløk

Har du rester av kokte poteter? Bruk dem i potetvafler! Lise Finckenhagen serverer dem med rakfisk og rødløk.

Slik gjør du

Syltet rødløk

Rens og finsnitt rødløken. Kok opp eddik, sukker og vann. La laken småkoke til alt sukkeret er oppløst. Ha løken over i laken og gi det hele et oppkok.

Hell alt over på et tett glass eller en boks med tett lokk. Løken er klar til bruk etter omtrent en time, men kan gjerne forberedes god tid i forveien. Den holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet.

Potetvafler

Riv eller mos potetene. Ha det over i en bolle og rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak røren til med en god klype salt.

Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.

Servering

Topp vaflene med rømme, rakfisk, syltet rødløk, finsnittet purre og gressløk.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+