Vaffelkjeks med jordbærkrem

Lekker sommerdessert med jordbær.

Foto: Rolf-Anders Vollan / Det glade kjøkken

Vaffelkjeks med jordbærkrem

Kjeksene stekes i vaffeljernet og formes til små skåler som fylles med jordbærkrem av årets jordbær. Denne desserten er lett å like for både store og små.

Slik gjør du

Vaffelkjeks

Smelt smøret i en liten kasserolle, og sett det til side til avkjøling.

Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis.

Bland sammen hvetemel, potetmel og vaniljesukker i en skål.

Ha det smeltede smøret i eggedosisen, og sikt i melblandingen. Vend forsiktig sammen med en slikkepott, slik at du ikke slår luften ut av eggedosisen.

La røren svelle i 15 minutter, før du blander inn et par spiseskjeer med kaldt vann.

Stek røren i et vaffeljern til kjeksene er gylne. Legg dem over små glass som er snudd opp ned, og form dem ved å forsiktig presse ned kantene rundt glasset. Du kan også forme dem ved å legge dem i dype skåler. Vaffelkjeksene er formbare mens de er nystekte, så her gjelder det å være kjapp. De stivner i løpet av få sekunder.

Legg kjeksene over på en rist for å avkjøle seg helt. De kan oppbevares i en tett boks frem til servering.

Jordbærkrem

Jordbærkremen er kjapp og enkel å lage.

Skyll jordbærene og plukk bort grønne blader. Legg noen av bærene til side. Resten blander du sammen med sukker og lager en fin puré, ved hjelp av en stavmikser.

Visp kremfløten til en myk krem og bland inn jordbærpuréen. De resterende jordbærene kuttes i små biter og vendes også inn i kremen.

Fyll de sprø vaffelkjeksene med jordbærkrem, pynt med jordbær og server umiddelbart.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»