Artisten Sigrid mottok prisen som Årets Spellemann under innspilling av Lindmo.

Spellemannprisen

Oppsummert

Sigrid er kåret til Årets spellemann 2020 og Årets popartist. Ruben vant risen for Årets låt. Oslo-filharmonien fikk årets hederspris under utdelingen av Spellemannsprisen som ble utsatt og foregikk uten publikum på grunn av koronakrisen.

 • Endrer Spellemann-kategorier

  Styret i Spellemann har gjort nye endringer i kategoriene for prisutdelingen, og kutter ut prisen Årets Album. Spellemann har også slått sammen de to kategoriene for årets popartist og årets popgruppe til én, som bare skal hete «Pop», melder NTB.

 • Spellemannpris:Ruben vant Årets låt

  Sigrid var nominert til Spellemannsprisen i kategorien «Årets låt», men det var artisten Ruben som stakk av med seieren i den klassen. Sigrid vant kategorien Popartist for musikkåret 2019 og fikk prisen for Årets Spellemann.

 • To prisar til Sigrid

  Sigrid har fått prisane «Årets Spellemann» og «Popartist for musikkåret 2019» så langt under Spellemann-utdelinga. I dag kan ho også vinne ein Spellemann for «Årets låt» for songen «Don't Feel Like Crying». Den prisen blir delt ut i kveld på NRK 1 frå klokka 22.00.

 • Metal-spellemann til Bergen

  Bergensbaserte Gaahls Wyrd vant i dag spellemannpris i kategorien metal under NRKs «Alltid sammen»-sending. Prisen ble tatt imot av Kristian «Gaahl» Espedal (bildet) og Kevin Kvåle. Espedal var tidligere frontfigur i Gorgoroth og God Seed.

  Kristian Gaahl Espedal
  Foto: Halgrim Hals / NRK