Valg 2013

Hopp til innhold

Siste saker om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.

Tar sikte på ny regjering onsdag

Erna: – Dere som har fått penger i statsbudsjettet: Ikke gled dere for tidlig

Kongen har bedt Erna Solberg peke ut en ny regjering. Hun har svart ja og heller kaldt vann i blodet på dagens budsjettvinnere.

Samtidig som Jens Stoltenberg var på Slottet for å be om kongens godkjennelse til å gå av, møtte NRK velgere på Karl Johan.

Her er folkets «Morna, Jens!»

Noen sier Jens Stoltenberg virker utbrent og sliten, andre at de skulle ønske han kunne fortsette som statsminister. Her er velgernes siste hilsen til Jens.

Steinar Mediaas kommenterer statsbudsjettet 2014 for Ytring.

– Et opposisjonsbudsjett

De rødgrønne presenterer et opposisjonsbudsjett, sier økonomikommentator Steinar Mediaas.

Se finanstalen direkte fra Stortinget fra klokken 10, hvor statsbudsjettet legges frem.

Bruker 135 milliarder oljekroner i neste års statsbudsjett

STORTINGET (NRK.no): Det vil si at den rødgrønne regjeringen bruker 54 milliarder kroner mindre enn det handlingsregelen tilsier.

Leder i Norsk studentorganisasjon Ola Magnussen Rydje er svært fornøyd med at studiestøtten utvides til 11 måneder. - Dette har vi kjempet for lenge.

Norsk studentorganisasjon om statsbudsjettet: – Helt fantastisk!

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener studentene er budsjettets store vinner. – Vi har fått en gjennomslagsliste nå som er så lang at jeg blir andpusten av å snakke om den, sier NSO-leder Ola Magnussen Rydje.

Bakgrunn

Lurer du på hvordan valgsystemet fungerer? Her kan du få en enkel innføring med NRKs grafikk. Av Ronny Brede Aase, Renate Rognan og Ola Nymo Trulsen.

Slik blir stemmene våre fordelt

Blir du forvirret av sperregrenser og utjevningsmandater, eller lurer du på hvorfor bitte lille Oslo fylke har hele 19 stortingsplasser?

Under Demokratifestivalen på Eidsvoll møttes ungdomspartilederne til debatt. De som deltok var Paul Joakim Sandøy, leder Unge Høyre, Eskil Pedersen, leder AUF, Andreas Halse, leder SU, Seher Aydar, leder Rød Ungdom, Sandra Borch, leder Senterungdommen, Tord Hustveit, sentralstyremedlem Unge Venstre, Elisabeth Løland, leder KrFU, Hallvard Surlien, nasjonal talsperson Grønn Ungdom, Himanshu Gulati, leder FpU.

Ungdomspolitikerne bestemmer agendaen

– Nå håper jeg vi kan senke skuldrene og diskutere de store linjene i stedet for å hakke hverandre i hjel, som vi har gjort i så mange andre debatter, sier FpU-leder Himanshu Gulati.